Berberoğlu'nun avukatı: Hukuksuzluğa uğrayan milletin vekilidir

Hapis cezası verilen CHP milletvekili Enis Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergün açıklama yaptı. Ergün, "Biz hukukçular olarak hukuk mercilerinin neresi olduğunu biliyoruz, itirazımızı da yapacağız. Ama burada hukuksuzluğa uğrayan milletin vekilidir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MİT TIR'ları davasında 25 yıl hapis cezası alan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergün, adliye önünde açıklama yaptı.

Ergün, "Az önce mahkeme tarafından müebbet hapis cezasına çarptırılan CHP milletvekili Enis Berberoğlu haksızlığa uğradı. "Yıllarca Silivri'de FETÖ ile mücadele etmiş bir avukat olarak ve müvekkilimin, görevini yaparken FETÖ ile mücadele etmiş bir gazeteci olarak FETÖ'cülükle suçlanıp, mahkum olmasından hukuk adına utanç duyuyoruz" dedi.

'UYKUSU KAÇAN DAMATLAR SERBEST BIRAKILDI' 

"Enis Berberoğlu'nun avukatı olmaktan onur duyuyorum" diyen Murat Ergün, Berberoğlu'nun her zaman hukuksuzluğa karşı çıktığını belirtti. Ergün'ün aktardığına göre, Berberoğlu son olarak şunları söyledi: Eğer memleket için hayırlı olacaksa bir kere değil 10 kere müebbet yemeye hazırım. Bu hukuka ve demokrasiye doğru gidişin bir başlangıcı olsun.

25 yıl hapis cezası verilen Enis Berberoğlu tutuklandı25 yıl hapis cezası verilen Enis Berberoğlu tutuklandı

Berberoğlu'nun "kaçma şüphesi" iddiasıyla tutuklandığını hatırlatan Ergün, "Sabit ikametgahı var denen damatların serbest bırakıldığı, iyi uyuyamıyor uykusu kaçıyor denilen damatların serbest bırakıldığı yerde; her duruşmaya gelen, öğle yemeğinde şu arkadaki kafede tost yiyip tekrar duruşmaya gelen Enis Berberoğlu kaçma şüphesiyle tutuklandı. Ben mahkemelerin verdiği karara saygı duyuyorum, saygı duymak zorundayım; ama kabul etmiyorum, reddediyorum" diye konuştu.

'HUKUKSUZLUĞA UĞRAYAN MİLLETİN VEKİLİDİR'

Tutuklama gerekçesinin vicdanda ve hukukta yeri olmadığını söyleyen Ergün, "Biz hukukçular olarak hukuk mercilerinin neresi olduğunu biliyoruz, itirazımızı da yapacağız. Ama burada hukuksuzluğa uğrayan milletin vekilidir" ifadelerini kullandı.

Enis Berberoğlu kimdir?Enis Berberoğlu kimdir?

'GAZETECİLİĞİ ENGELLEMEYE YÖNELİK BİR DAVA'

Murat Ergün'ün ardından MİT TIR'ları davasında yargılanan Cumhuriyet gazetesi muhabiri Erdem Gül konuştu.

Gül, "Ülkede gazetecilik yapılmasını engellemeye yönelik bir davadır. Gazetecilik açısından hakikaten vahim durumdayız. Dosyadaki iki haber dışında ortaya konulmuş hiçbir delil bulunmamaktadır. Kopkoyu bir hukuksuzluğun ortasındayız. Üzüntülüyüz. Gazeteciliği cezalandırma girişimidir" dedi. (İSTANBUL/DHA)