Mezuniyet töreninde yaralanan aileler: Bir ışık geldi yandığımı hissettim

Antalya'nın Alanya ilçesinde mezuniyet töreni sırasında patlatılan hava fişekler sebebiyle 5'i hafif 9 kişi yaralandı. Yaralananlar havai fişeklerin bir anda üstlerine geldiğini söylediler. Sorumluluğu kabul etmeyen üniversite, organizasyon şirketini suçladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nde (ALKÜ) mezunlar için düzenlenen törende patlatılan havai fişekler yaralanmalara neden oldu. Yaralananlardan bazıları, olay anını anlattı.

Ablasının mezuniyeti için Alanya'ya geldiklerini belirten Yaprak Sumakoğlu, "Mezuniyet gecesinde törenin sonlarına doğru havai fişek gösterisi başladı. Kutlamalar sırasında havai fişeklerden bir tanesi patlamadan üzerimize doğru geldi. O anda patladı. Üzerime yanıklar geldi. Vücudumda yanıklar oldu. Hemen ambulansı aradım. Önce özel hastaneye, sonra devlet hastanesine getirildim" diye konuştu. Kızının mezuniyet törenine geldiğini belirten Sevinç Özer ise "En arka sırada oturuyordum, kep töreninde bir ışık geldi ve yanığı hissettim. O an acıdan ne yaptığımı bilmiyorum kolum ve bacaklarımda yanıklar oldu. O patlamadan sonra canımla uğraşırken müzik vardı. Buna neden olanlardan şikayetçiyim" dedi.

'DURUMU AĞIR OLAN YOK'

ALKÜ TIP Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Arslan, yaralılar arasında durumu ağır olan kimsenin bulunmadığını belirterek şunları söyledi; "Cuma günü mezuniyet töreni sırasında meydana gelen talihsiz olay sırasında müdahale ettik. 112 personeli ile konuşarak hastaları üniversitemiz hastanesine kaldırdık. Ancak 112 önce yakın hastanelere götürdü. Daha sonra bu hastalarımızı Alanya Eğitim Araştırma Hastanesine transfer ettik. Cuma günü ortopedi servisine yatırdık. Tüm tedavileri uzman arkadaşlarca yapıldı. Genel olarak çoğunda birinci derece, bir hastamızın ikinci derece yanığı oldu. Bir hastamızda şiddetli patlamadan dolayı kulağında küçük bir yırtık var. Sorunsuz iyileşecek. Bir hastamızda da kafatası kemiğinde küçük bir çatlak var. Tedavisi sürüyor. Yakında taburcu etmeyi planlıyoruz."

'SORUMLULUK ORGANİZASYON ŞİRKETİNİN'

ALKÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Yavuz Uysal ise mezuniyet törenin başından sonuna kadar tüm sorumluluğun organizasyon şirketinde olduğunu belirtti. Uysal "Biz sadece aynı düğün misali ev sahibi bizdik, ama düğün salonu başkasında. Organizasyon şirketinin burayı daha eğlenceli kılmak için yaptığı şey patladı. Üniversitelerdeki birimlerimiz hastalarımız için seferber oldu. O velilerimizin canı nasıl yandıysa, bizim de yandı. Onlar nasıl şikayetçi ise biz de organizasyon şirketinden şikayetçiyiz. En küçük bir ihmal dahi olsa bu cezasız kalmayacak" (DHA)