Kadıköy'de polis baskını: 1 ölü

Polis, Kadıköy Koşuyolu'nda bir adrese gece saatlerinde baskın yaptı. 1 kişi hayatını kaybetti, polis 'çatışma çıktı' iddiasında bulundu. Polis, kimliğini İnanç Özkeskin olarak duyurduğu kişinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya suikast hazırlığı yaptığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kadıköy'de, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri gece saat 24.00 sularında bir adrese baskın düzenledi. Operasyon sırasında polisin iddiasına göre çatışma çıktı.

Baskında bir kişi hayatını kaybetti.

Operasyonun ardından olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Polis, kimliğini İnanç Özkeskin olarak duyurduğu kişinin DHKP-C üyesi olduğunu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya suikast hazırlığı yaptığını iddia etti. İnanç Özkeskin’in 1996 ölüm oruçlarında hayatını kaybeden İlginç Özkeskin’in ağabeyi olduğu öğrenildi.

Olay Yeri İnceleme ekipleri ve Cumhuriyet Savcısının, ceset ve olay yerindeki incelemeleri saat 05.00 sıralarında tamamlandı.

Ceset zırhlı araçlar eşliğinde otopsi için Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Öte yandan, ceset getirilmeden önce Adli Tıp Kurumu önünde güvenlik önlemi alınırken bir toplumsal müdahale aracı TOMA'nın da hazır bekletildiği görüldü.

Olayla ilgili soruşturma sürerken operasyonun içeriği ve detayları hakkında bilgi verilmedi. (DHA)