'HDP saldırısındaki mavi gömlekli kim?'

HDP'nin 5 Haziran'da Diyarbakır'da düzenlediği mitinge saldıran IŞİD sanığı Orhan Gönder'in yeni görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde IŞİD sanığı bir süre mavi gömlekli bir şahısla sohbet ediyor ve birlikte alandan ayrılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 7 Haziran seçimleri öncesinde, 5 Haziran'da HDP’nin Diyarbakır’da düzenlediği seçim mitingine yönelik IŞİD saldırısına ilişkin açılan davanın dosyasına yeni görüntüler girdi. MOBESE'ye yansıyan görüntülerine göre IŞİD sanığı Orhan Gönder bombayı koyduğu seyyar satıcı tezgahının yanında mavi kıyafetli bir kişiyle görülüyor.

Dava dosyasına giren 20 ve 21 numaralı MOBESE görüntülerinde, sanık Orhan Gönder mavi kıyafetli bir kişi ile kaldırımda çay içiyor. İkinci görüntüde ise sanık Gönder, mavi giyimli kişiyle beraber eylem alanından uzaklaşıyor. Görüntüler saat 11.00 civarlarına ait.

'TANIMIYORUM' DEMİŞTİ

Güvenlik gerekçesiyle Ankara'da görülen davada tutuklu yargılanması süren Gönder, verdiği ifadesinde söz konusu kişiyi tanımadığını yolda karşılaşıp sohbet ettiğini söylemişti. Ancak daha önce yayınlanan görüntülerde Gönder'in konuştuğu kişinin, birlikte miting alanına girdiği kişilerden biri olduğu belirtildi.

'O KİŞİNİN İFADESİ ALINMADI'

Müşteki avukatlar, görüntülerdeki kişinin saldırıyla ilgisinin olup olmadığının tam olarak bilmediklerini, görüntülerin incelenip bu kişinin kimliğinin tespit edilmesini istedi. Dihaber'e konuşan Avukat Özgür Erol, söz konusu mavi giyimli şahsın bugüne kadar ifadesinin alınmadığını belirtti. Görüntülerdeki şahsın saldırıyla ne ölçüde alakasının olup olmadığını tam olarak bilmediklerini ifade eden Erol, “Biz bu görüntüleri incelediğimiz andan itibaren bu kişinin kimliğinin tespit edilip ifadesine başvurulmasını talep ettik” diye konuştu. (DHA)