Sedat Peker 'oluk oluk kan' davasına yine gelmedi

Sedat Peker, 'barış akademisyenleri'ne yönelik "Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız" tehdidiyle ilgili davanın ikinci duruşmasına da katılmadı. Peker'in katılmama gerekçesi, 'hastayım...' Bir önceki duruşmaya da 'halam vefat etti' mazeretiyle gelmemişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Organize suç örgütü lideri olmaktan hüküm giyen Sedat Peker’in, ‘barış akademisyenleri’ni tehdit ettiği için açılan davanın ikincisi duruşmasına İstanbul Anadolu 20’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Şubat ayındaki ilk duruşmaya 'halası vefat ettiği' gerekçesiyle katılmayan Peker yine mazeret bildirdi. Peker'in 'hasta' olduğu iddiasıyla gelmediği duruşmada çok sayıda akademisyen hazır bulundu.

Duruşmada önceki beyanlarına ek olarak konuşan akademisyenlerden Beyza Üstün, sanığın ve avukatlarının burada olmadığını söyleyerek, bu durumun dikkate alınmasını istedi.

YAKALAMA KARARI TALEBİ

Müşteki avukatlarından Oya Meriç Eyüboğlu, sanık Peker'in verdiği mazeretin dikkate alınmamasını talep ederek, "Bu ikinci duruşma. Birinci duruşmada da sanık burada yoktu. Dün gece UYAP sisteminden belgesiz mazeret bildirilmiş. Biz bu mazeretin dikkate alınmaması kanaatindeyiz. Sedat Peker hemen her gün gazetelerde yer alıyor. Sanık hakkında yakalama kararı çıkartılmasını ve duruşmada ifadesinin alınmasını talep ediyoruz. CMK gereği böyle bir hakkımız var. Sanık hazır edildiği takdirde tarafımıza bilgi verilmesini istiyoruz" dedi.

'TEK KAYGIMIZ BİZ YOKKEN İFADE VERMESİ'

Duruşma bittikten sonra akademisyenler avukatlarıyla birlikte basın açıklaması yaptı. Akademisyenler adına konuşan avukat Oya Meriç Eyüboğlu, davaya başından beri Peker'in mazeretsiz belge vererek katılmadığına dikkat çekerek, şunları söyledi: "Her şey 'Bu suça ortak olmayacağız' metninden sonra başladı. Akademisyenler ve araştırmacılar çok sayıda tehdit ve hakaret mesajları almaya başladı. Sedat Peker de bu fotoğrafın sadece bir parçası. İkinci celsede de kendisini burada göremiyoruz. Bu celsede kendisi yine mazeret vermiş ama bir belge yok. Mahkemeyle de bu bilgileri paylaşarak gelişi güzel tutuma göz yummaması ve sanık hakkında derhal yakalama kararının çıkartılmasını istedik. Mahkeme zorla getirilme talebimizi reddetti.  Ama sanığın hazır olunması için bir ara karar alındı. Kaygımız kendisinin bizler olmaksızın gelip ifade vermesidir. İnsanlar nasıl yargılanıyorsa kendisi de öyle yargılansın. Uymazlarsa bunun arkasında duracağız ve bu davayı takip edeceğiz."

İlk duruşmada ortak ifade veren akademisyenler, yöneltilen tehditlerden sadece imzacıların değil tüm akademinin etkilendiğini belirterek, Peker’in cezalandırılmasını talep etmişti. Bugünkü duruşmada da hazır bulunmadığı için Peker'in ifadesi yine alınamadı.

ÜÇÜNCÜ DURUŞMAYA GETİRİLECEK

Mahkeme heyeti, sanığın mazeretini kabul ederek bir sonraki duruşmada Peker'in hazır edilmesine karar verdi.

Üçüncü duruşma 13 Ekim saat 10.30'da görülecek.

(HABER MERKEZİ)