Diyarbakır'ın eğitim karnesi

Eğitim Sen Diyarbakır Şubeler Platformu, raporunu açıkladı: 4 bin 314 açığa alma, 140 ihraç.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Eğitim Sen Diyarbakır Şubeler Platformu, 2016-2017 eğitim yılıyla ilgili hazırladığı raporu Eğitim Sen Diyarbakır 1 No'lu Şube binasında basın toplantısıyla açıkladı.

Olağanüstü Hal’den (OHAL) sonra başlayan açığa almalar ve ihraçlarla ilgili bilgi verilen rapora göre, bu eğitim yılı içerisinde Diyarbakır’da 4 bin 314 öğretmen açığa alındı. Açığa alınan öğretmenlerden 140’ı ihraç edilirken, bazı öğretmenler ise işlerine geri dönmeyi bekliyor.

14 ÖĞRETMEN 4 AY HAPİS YATTI

Raporda öğretmenlere yönelik gözaltı ve tutuklama kararlarına da yer verildi. Rapora göre, Diyarbakır’da 67 öğretmen gözaltına alındı, 14 öğretmen de tutuklandı. Tutuklu öğretmenler 4 ay cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

Diyarbakır'ın ilçelerinde de çok sayıda öğretmenin gözaltına alındığının ya da tutuklandığının belirtildiği raporda, yüzlerce öğretmen hakkında da adli veya idari soruşturma açıldığı kaydedildi.

ŞAHİN: ÖĞRETMENLER HEDEF HALİNE GETİRİLDİ

Eğitim Sen 1 No'lu Şube Eşbaşkanı Abbas Şahin, raporu açıkladıktan sonra kısa bir değerlendirme yaptı. Şahin, eğitimde çöküş yaşandığını ifade ederek, bunun sorumlusunun AK Parti olduğunu söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra öğretmenlerin hedef haline getirildiğini belirten Şahin, şunları söyledi: "Haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın, öğretmenler olarak karşısında durmaya devam edeceğiz." (DUVAR)