Batman'daki saldırıda Şenay öğretmen yaşamını yitirdi

Batman Kozluk'ta AK Partili Belediye Başkanı M. Veysi Işık'ın aracına uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Işık'ın içinde olmadığı araca yönelik saldırıda, olay yerinden geçmekte olan ve içinde 5 öğretmenin olduğu başka bir araç isabet aldı. 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın yaşamını yitirdiği saldırının gerçekleştirildiği araçsa jandarma karakolu önünde durdurulmak istenince bombalarla infilak ettirildi. Bu olayda da 2'si asker 3 kişi yaralandı, aracı kullanan kişi öldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Batman'daki silahlı saldırıda müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın yaşamını yitirdi. Saldırganları durdurmak isteyen 2'si jandarma 3 kişi de saldırıyı yapan aracın patlatılması sonucu yaralandı.

Şenay öğretmenin yaşamını yitirdiği saldırı, saat 12.00 sularında gerçekleştirildi. Kozluk Belediye Başkanı M. Veysi Işık'ın makam aracına bir başka araçtan kaleşnikoflarla ateş açıldı. Işık'ın içinde olmadığı araca yönelik saldırıda, tesadüfen olay yerinden geçen öğretmenlerin aracı isabet aldı. Saldırıda 22 yaşındaki öğretmen Şenay Aybüke Yalçın hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.

Olay yerinden kaçan aynı araç daha sonra Kozluk İlçesi Bekirhan Belde Jandarma Karakolu önünde durdurulmak istendi. Ancak araç içindeki kişi kendini patlatınca 2'si jandarma 3 kişi yaralandı. Batman Valiliği, saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen saldırganın da patlamada öldüğünü duyurdu.

ŞENAY ÖĞRETMEN YAŞAMINI YİTİRDİ

Hürriyet'ten Cüneyt Muharremoğlu'un haberine göre Şenay Aybüke Yalçın, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okudu. Halk Oyunları Topluluğu'nda çalıştı. 100 Ses Gençlik Korosu'nun da sopranosuydu.

senay5

Okuldan mezun olduktan sonra ataması yapılınca sosyal medya üzerinden 'Öğretmen oldum ben' notunu ve gülen iki emojiyi paylaşmıştı. Tayini 18. tercihi olan Batman'a çıkmıştı. (DHA)