Sarallarla Şahinlere hakim kızdı: Dışarıda konuşsaydınız ya!

Organize suç örgütlerinden olan 'Şahinler' ve 'Sarallar' üyeleri mahkeme salonunda karşı karşıya geldi. Duruşmada savunma yapan Şahinler Suç örgütünün lideri Sedat Şahin, “Ben mafya değilim. Mafya, eroin satar. Ben satmam” dedi. Burhanettin Saral ise 'Burada hesaplaşacağız' diye konuştu. Mahkeme başkanı ise 'niye dışarıda buluşup konuşmadınız' diye sordu. '

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kendilerini 'Şahinler' olarak adlandıran suç örgütü lideri Sedat Şahin ile yine kendilerine 'Sarallar' ismi veren Burhanettin Saral, mahkemede ilk kez sanık olarak ilk kez karşı karşıya geldi. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Sedat Şahin 'mafya' suçlamalarını kabul etmediğini söyledi. Şahin'in konuşmalarının ardından öfkelenen Burhanettin Saral ise "Burada hesaplaşacağız" dedi.

'BANA MAFYA DİYEMEZSİNİZ'

Sedat Şahin ilk kez savunma yaptı. Savunmasına, “Ben suç örgütü lider değilim” diye başlayan Şahin, “Bu salonda aramda kan bağı olanlar da var, kan bağım olmayanlar ise benim gönül dostlarımdır. Bu insanların benim etrafımda toplanmalarının nedeni bana gönül vermeleri. Bir yandan da benim güvenliğim için yanımda duruyorlar. Pompalı tüfekle gelmelerin nedeni dayılarının güvenliği. Bana mafya kisvesi giydiremezsiniz, bu bana bol gelir" dedi.

'MAFYA KİSVESİ BANA UYMAZ'

Sedat Şahin kendisine mafya denilmesine karşı çıkarak "Mafya karı satar, eroin satar. Ben satmam. Kardeşim katledilince bu olayların dışında durdum. Ben ailemin peşinde durmanın peşindeyim" diye konuştu. İbrahim Akyıldız isimli kişinin öldürülmesine ilişkin olayın sorulması üzerine Şahin, “Ben orada mağdur-müştekiyim. Silahlı saldırıya maruz kaldım. Ne geliştiyse ondan sonra gelişti zaten” dedi.

'SALON KARIŞTI'

Dün SEGBİS sistemi ile izlediği duruşmadan bahseden Şahin, “Dün burada bir trajedi vardı. Burhanettin Saral aşağıda nezarethanede önümden geçerken yüzüme bakamadı” dedi. Şahin’in bu sözlerine tepki gösteren ve sanık sırasının en arkasında oturan Burhanettin Saral ise, “Neden yüzüne bakamayacakmışım. Ben herkesin yüzüne bakarım” diye bağırınca salon bir anda karıştı. Araya giren jandarma Saral’ı sakinleştirmeye çalışırken diğer sanıklar da, “Satılmış köpekler” diye bağırdı. Jandarmanın sanıkları yerine oturtmasıyla duruşma devam etti.

'İZİN ALMADAN TUVALETE GİDEMEZ'

Kendi adamı olduğu söylenen Abbas isimli kişinin aslında Burhanettin Saral’ın adamı olduğunu söyleyen Şahin, “Ben bunları anlatırsam altından kalkamaz, oturduğu yerden de kalkamaz. Bu adamın bana suikast yapacağını biliyorsun da o zaman neden para veriyorsun. Fatih Teneke bu işi tek başına yapmıştır diye ifade veriyor. Fatih Teneke Burhanettin Saral’dan izin almadan tuvalete gidemez” dedi.

'HEPSİNİN CEVABI VAR SEDAT RAHAT OL'

Şahin’in bu sözlerinden sonra yine araya giren Burhanettin Saral, “Benim bunlara cevap vermem lazım. Sedat da burada ben de buradayken hepsini açıklığa kavuşturalım. Hepsinin cevabı var ben de Sedat sen rahat ol. Ben bir şey yaparsam sahip çıkarım merak etme” dedi.

Kardeşi Vedat Şahin’in öldürülmesi olayını da değinen Şahin, “Benim kardeşimi öldürdüler. Benim yoldaşımı öldürdüler. Sonra Saral soyadlı biri sosyal medyada, ‘Bizim ailemiz böyle bir şey içinde olamaz’ diye açıklama yaptı. Sonra gerçek ortaya çıktı. Bunu ben ortaya çıkarmadım. Emniyet çıkardı” dedi.

'BENİM DERDİM ONUNLA'

Şahin’in sözlerine devam ettiği sırada tutuklu sanıkların olduğu sırada biri ayağa kalkarak, “Ben kimseye hainlik yapmadım. Herkese selam veririm. Bırakın bu kabadayılıkları” diye bağırdı. Sanığın ayağa kakıp bağırmasıyla duruşma salonu yine bir anda karıştı. İzleyici sırasında turan bir kişi de bağırmaya başlayınca polis ve asker araya girerek sanıkları güçlükle yerlerine oturtabildi. Saral ailesinin tamamıyla bir derdi olmadığını söyleyen Şahin, “Kardeşimin vurulmasına kim imza attıysa benim derdim onunladır” dedi.

'ONAYIM OLMADAN KARDEŞİM ALAATTİN SARAL'A KURŞUN ATAMAZ'

Sedat Şahin, "Burhanettin Saral ile 4 yıl arkadaşlık yaptım. Sonra yollarımız ayrıldı, 20 sene oldu. Sarallar büyük bir aile, benim hepsiyle sorunum yok. Örneğin Bafra'daki Saralları onlar tanımazdı. Ben onları yakınlaştırdım. Her kim kardeşimin vurulmasına imza attıysa ve bu işten rant sağlamaya çalışıyorsa benim derdim onlarladır" dedi.

Kardeşinin Alaattin Saral'a kurşun sıktığına yönelik iddiaya Şahin, "Benim onayım olmadan benim kardeşim, Alaattin Saral'a kurşun atamaz" dedi.

'BEN UĞRAŞAN DEĞİLİM, UĞRAŞILANIM'

Diğer sanıkların aleyhindeki beyanlarını kabul etmediğini belirten Şahin, mahkeme başkanının "Savunmanı yapacak mısın?" sorusuna, "Neyin savunmasını yapacağım bilmiyorum. bunlar birbirine düşmüşler bize de seyretmek düşer. Diyeceğim kim birbirini yiyorsa yesin, yeter ki benimle uğraşmasınlar. Ben uğraşan değilim, uğraşılanım" diye cevap verdi.

'SEDAT İLE ARKADAŞTIK'

Şahin'den sonra söz alan Burhanettin Saral, olayın açıklığa kavuşması adına söz aldığını belirtti. Sedat Şahin ile 4 sene arkadaşlık yaptığını, bu sürede iyi geçindiklerini anlatarak dünya görüşü olarak farklı düşündükleri için arkadaşlıklarının bittiğini ve herkesin kendi yoluna gittiğini söyledi.

'ESKİ MESELELERİ DIŞARIDA BİR ARAYA GELİP KONUŞSAYDINIZ YA'

10 kuşak öteden akrabalığı olduğunu söylediği Hüseyin Saral ile Sedat Şahin'in arkadaşlığına değinen Burhanettin Saral, "Sedat'a Oflular'ın feodal bir yapısı olduğunu, Hüseyin ile yarın öbür gün bir sorun yaşarsa akrabalarıyla da sorun olacağını söyledim. Hüseyin Saral öldürüldü bu süreç başladı" dedi. Bunun üzerine Sedat Şahin'in düzeltmeler yapmak istemesi üzerine mahkeme başkanı, "Eski meseleleri dışarıda bir araya gelip konuşsaydınız ya" dedi. Sami Hoştan'ın araya girmesiyle 'ateşkes' olduğunu anlatan Saral daha sonra Sedat Şahin'in kardeşinin öldürülmesiyle olayın yeniden ateşlendiğini ifade etti.

'FETÖ ADIMI KULLANARAK KUMPAS YAPTI'

Vedat Şahin'in öldürülmesinden sonra bir gazetede isminin kullanılarak bir yönlendirme yapıldığını iddia eden Burhanettin Saral, bunu yapanların da FETÖ olduğunu ileri sürdü. FETÖ'nün devleti ele geçirmeye çalıştığını 17-25 Aralık öncesinde sürekli dile getirdiğini, bu ifadelerinin devlet kayıtlarında bile bulunduğunu belirten Saral, "FETÖ benim adımı kullanarak bir kumpas yaptı. Onu da mahkeme çözecek" dedi. Duruşmaya ara verildi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Sedat Şahin ve Burhanettin Saral arasındaki husumet nedeniyle geçmişte kanlı hesaplaşmaların yaşandığı, 19 Mayıs 2016 günü Sedat Şahin'in villasında öldürülmeye teşebbüs edilmesi ve saldırıda Şahin'in kayınvalidesi Gülçin E.'nin vurulmasıyla, iki grup arasındaki husumetin yeniden başladığı belirtildi. İddianamede, 6 Haziran 2016 tarihinde Kağıthane'de İbrahim Akyıldız, 9 Ağustos 2016 tarihinde Abbas Ata ve 30 Kasım 2016'da ise Yakup Çelik'in, Sedat Şahin grubu tarafından öldürüldüğü iddia edildi. İddianamede, Sedat Şahin, Mehmet Şahin, Emrah Topal, Oktay Öztürk (Sadettin oğlu) ve Serkan Şahin'in suç örgütü yöneticisi oldukları ve 3 kişinin öldürülmesinden sorumlu oldukları gerekçesiyle haklarında, 3'er kez müebbet hapis cezası istendi.

BURHANETTİN SARAL'A MÜEBBET HAPİS

İddianamede, tutuklu sanık Burhanettin Saral ile firari sanıklar Barış Saral ve İlyas Saral'ın suç örgütü yöneticisi olduğu ve örgütün tüm eylemlerinden sorumlu olduğu gerekçesiyle, Sedat Şahin'in Beykoz'daki villasında Şahin'i ve kayınvalidesini öldürmeye teşebbüs suçundan 26 yıldan 40 yıla, bir kişinin öldürülmesi suçundan ise müebbet hapis cezası isteniyor.

43 TUTUKLU SANIK KATILDI

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, Sedat Şahin ve Burhanettin Saral'ın aralarında bulunduğu 43 tutuklu sanık getirilirken; bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları da duruşmada hazır bulundu. Duruşmanın yapıldığı salon önünde çevik kuvvetin yanı sıra komandolar da güvenlik nöbeti tuttu. Duruşma salonunda da çok sayıda polis ve özel güvenlik görevlisi hazır bulundu. (DHA/HÜRRİYET)