Rektör Hüseyin Bağ: İşte bir kanıt, çok gizli ibareli evrak aynı gün basına verilmiş

3 görevliye soruşturma açan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, kararı savundu. Bağ, gizli belgelerin basınla paylaşıldığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eşini enstitü müdürü olarak atadığı için eleştirilen Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, atama kararının yer aldığı resmi yazıya ulaşma olasılığı olan 11 kişinin görev yerleri değiştirdi. 3 kişi hakkında ise soruşturma açıldı.

Konuyla ilgili olarak Twitter hesabından açıklama yapan Hüseyin Bağ, soruşturma açılmasının nedeninin gizli belgelerin basınla paylaşılması olduğunu açıkladı. Bağ, "Neden mi soruşturma açtım, yerini değiştirdim. İşte bir kanıt, çok gizli ibareli olarak eline verdiğim evrak aynı gün içinde basına verilmiş. Üniversitenin tüm yazışmaları bu kişinin elinden geçiyor. Üniversitenin her bir noktasına ulaşma imkanı var" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, öğretmen olan eşi Derya Bağ'ı, İslami İlimler Enstitüsü'ne Enstitü Sekreteri olarak atadı. Bağ, eşinin yetkin olduğu için söz konusu göreve atadığını söylemişti.

Atama kararının tepkiyle karşılanması üzerine YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın atamanın iptalini istemesinin ardından, önceki gün Derya Bağ görevinden ve memuriyetten istifa etmişti.

Yaşanan gelişmelerin ardından Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü'nde atamayla ilgili haberlere konu olan belgeye ulaşma olasılığı olan birimlerin yöneticileri, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ tarafından görevden alındı. Pamukkale Üniversitesi Genel Sekreteri Tamer Ceylan, Genel Sekreter Yardımcısı Sevcan Kuran, Genel Sekreterlik'te görevli bir memur, Personel Daire Başkan Vekili Nevzat Adak, Basın ve Halkla İlişkiler Birimi Sorumlusu Derya Yüksel ve birimdeki 6 personel ile birlikte toplam 11 kişinin görev yeri değiştirildi.

Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, görevden aldığı Genel Sekreter Tamer Ceylan, Genel Sekreter Yardımcısı Sevcan Kuran ve birimde görevli memur hakkında idari soruşturma başlattı. (DENİZLİ/DHA)

Rektör, eşini enstitü sekreteri olarak atadıRektör, eşini enstitü sekreteri olarak atadı

Bakan'dan rektöre: Tek liyakatli olan o mu?Bakan'dan rektöre: Tek liyakatli olan o mu?

Rektör Hüseyin Bağ: Dünyanın sonu mu?Rektör Hüseyin Bağ: Dünyanın sonu mu?

Rektörün eşi istifa ettiRektörün eşi istifa etti