Demirtaş'ın duruşmaya katılmasına izin yok!

Mahkeme, avukatların Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Demirtaş'ın duruşmaya getirilmesi talebini reddetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, Sancaktepe'de 7 Haziran 2015 seçimleri öncesi düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği" suçlamasıyla açılan davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul Anadolu 34. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasına, Demirtaş'ın avukatları Bahri Bayram Belen, Güneş Yağcı, Yıldız İmrek, İlknur Alcan ile müştekiler Star Medya Yayıncılık A.Ş., Dinamik Radyo Televizyon A.Ş., ve Bahadır Saraçgil'in avukatları Betül Pınar Üstünbaş, ile Sibel Sacide Tunç katıldı.

'YÜZ YÜZE SAVUNMA YAPMAK İSTİYOR'

Söz alan Demirtaş'ın Avukatı Yıldız İmrek, müvekkiline yüklenen eylemin Anayasa'nın 83'üncü maddesi kapsamında yasama sorumsuzluğu içerisinde yer aldığını belirterek, şunları söyledi: "Müvekkilimizin bizzat, doğrudan ve yüzyüzelik ilkesi doğrultusunda duruşmada bizzat hazır bulundurularak savunmasının alınmasını talep ediyoruz. Müvekkilimiz de savunmasını doğrudan yüz yüze yapmak istiyor. Bu nedenle bulunduğu cezaevine müzekkere yazılmasını istiyoruz."

Hakim Uğur Şentürk, Demirtaş'ın bir önceki celse SEGBİS sistemi ile savunmasını yaptığını, vareste talebinde bulunduğunu, vareste talebinin de mahkemece kabul edildiğini gerekçe göstererek Avukat İmrek'in, bir dahaki duruşmada bizzat hazır edilmesi yönündeki talebini reddetti.

Duruşma, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 27 Kasım tarihine erteledi.

İDDİANAME NE DİYOR?

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Selahattin Demirtaş'ın 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimler öncesi Sancaktepe'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada eline Star Gazetesi'ni alarak salladığı belirtiliyor. Demirtaş'ın konuşmadan sonra 19 Temmuz 2015 tarihinde şikayetçilere ait Star Medya Yayıncılık A.Ş. ve Dinamik Radyo Televizyon A.Ş.'nin ve yetkililerinin bulunduğu Küçükçekmece'deki adrese bomba konulduğu belirtiliyor. Zaman ayarlı ve parça tesirli bombanın uzmanlarca imha edildiği belirtilen iddianamede Demirtaş'ın, "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması talep ediliyor. (İSTANBUL/DHA)