Başbakan Selvi'ye sordu: Darbe ne zaman?

Başbakan Binali Yıldırım'ın Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ye yaptığı espriyi yine Selvi köşesinde anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi hafta başında gündeme getirdiği, "Rodos'ta bekleyen FETÖ'cülerin 15 Haziran'da yeni bir darbe girişimi olacağını konuştukları" iddiası nedeniyle Başbakan Binali Yıldırım'ın kendisine esprili bir dille "Darbe ne zaman oluyor?" diye sorduğunu aktardı.

Yıldırım'a “Allah korusun” diye karşılık verdiğini ifade eden Selvi, "Bunun üzerine, 'Darbe yapacak olan tarih verir mi?' diye konuştu. 'Bu sefer bir tarihten söz etmişler' dedim" ifadesini kullandı.

Abdulkadir Selvi'nin, "Darbe tehdidinden kabine değişikliğine kulisler" başlığıyla yayımlanan yazısında şöyle dedi:

Meclis'te AK Parti grubu öncesindeydi. Bakanlarla, milletvekilleriyle sohbet ediyorduk. Etrafında kalabalık bir heyetle Başbakan göründü. Bizim bulunduğumuz bölüme gelince esprili bir şekilde, “Darbe ne zaman oluyor”dedi. “Allah korusun” diye karşılık verdim. Bunun üzerine, “Darbe yapacak olan tarih verir mi?” diye konuştu. “Bu sefer bir tarihten söz etmişler” dedim. Rodos’ta FETÖ’cü kaçakların, “15 Haziran’a kadar ne olacağını göreceğiz. Bu sefer çok kan akacak. Bayramı kimin yapacağını göreceğiz” sözleri, darbe tehdidini yeniden gündemimize soktu. Darbe paranoyası içinde yaşayamayız. Süratle normalleşmemiz gerekiyor. Ama bu dikkatli olmaya engel değil.