Uluslararası Af Örgütü yöneticisi gözaltına alındı

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç, 22 avukatla birlikte gözaltına alındı. Gözaltı kararının FETÖ soruşturması kapsamında verildiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'de, FETÖ soruşturması kapsamında 22 avukat gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç'ın da bulunduğu açıklandı.

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, Taner Kılıç, bu sabah saat 06.30’da İzmir’deki evinde gözaltına alındığı belirtildi. Önce evinde arama yapılan Kılıç'ın ofisine götürüldüğü ve burada da arama gerçekleştirildiği kaydedildi.

Gözaltı kararında "FETÖ üyeliği" şüphesi olan kişilere yönelik bir soruşturmaya değinildiği aktarıldı. Açıklamada, Taner Kılıç’ın neden şüpheli konumda olduğuna dair bir bilgi olamadığı ifade edildi.

'İNANDIRICI DELİLLER SUNULMALI'

Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Salil Shetty, konuyla ilgili açıklama yaptı. Kılıç'ın gözaltına alınmasının 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşanan baskını ilerlemesini kanıtı olduğunu savunan Shetty, şu ifadeleri kullandı:

“Taner Kılıç, Türkiye yetkililerinin şu an çiğnemekte oldukları özgürlükleri savunmak konusunda uzun ve saygın bir geçmişe sahip. Türkiye yetkililerine, uluslararası hukuk çerçevesinde tanınan ve ceza gerektiren suçlar hakkında inandırıcı deliller sunmadıkları takdirde Taner Kılıç ile diğer 22 avukatı derhal serbest bırakmaları ve haklarındaki tüm iddiaları düşürmeleri için çağrıda bulunuyoruz.” (HABER MERKEZİ)