CHP milletvekili İbrahim Özdiş hastaneye kaldırıldı

KHK ile ihraç edilen Acun Karadağ ve Veli Saçılık'ın yaptığı eyleme izin verilmedi. Hastaneye kaldırılanlar arasında CHP milletvekili İbrahim Özdiş de bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde 210 gündür devam eden "İşimi geri istiyorum" eylemine, polis yine biber gazı kullanarak engel oldu.

Nuriye Gülmen ile Semih Özakça'nın tutuklanmasının ardından, onlar gibi KHK ile ihraç edilmiş olan öğretmen Acun Karadağ ve sosyolog Veli Saçılık her gün saat 13.30 ile 18.30'da "İşimi geri istiyorum" diyerek eylem yapıyorlar.

Akşamüstü gerçekleşen eyleme de polis biber gazı kullanarak engel oldu. CHP'li vekiller İbrahim Özdiş, Mehmet Tüm, Ali Şeker ve Orhan Sarıbal'ın da yer aldığı eylemde, CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Acun Karadağ ve Veli Saçılık hastaneye kaldırıldı.

CHP'li İbrahim Özdiş, hastaneye kaldırıldı. CHP'li İbrahim Özdiş, hastaneye kaldırıldı. (Fotoğraf: Birgün)

Gülmen ve Özakça'nın tutuklandığı gün açlık grevine başlayan, Özakça'nın KHK ile ihraç edilen öğretmen eşi Esra Özakça ile annesi Sultan Özakça da açlık grevinde 15 günü geride bıraktılar. Gülmen ve Özakça'nın talebi üzerine bugün Konur Sokak'ta iftar sofrası kurulacak.

Bugün eylemcilere destek veren ve Yüksel Caddesinde gözaltına alınan Nazan Bozkurt da, "çevreyi rahatsız etmek" gerekçesiyle 109 lira para cezası kesildikten sonra serbest bırakıldı. (DUVAR)