Gülmen ve Özakça için Konur Sokak'ta iftar sofrası

Açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'yla dayanışma için Ankara Konur Sokak'ta iftar sofrası kuruluyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - KHK ile ihraç edildikleri görevlerine geri dönmek için açlık grevi başlattıktan sonra tutuklanan ve eylemlerine cezaevinde de devam eden akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça'ya destek için yarın Ankara Konur Sokak'ta 'iftar sofrası' kuruluyor.

Açlık grevinde 89 günü geride bırakan Gülmen ve Özakça için kurulacak iftar sofrasının duyurusu Nuriye Gülmen'in Twitter hesabından şöyle yapıldı: "Nuriye ve Semih iftar sofrasına davet ediyor! Yarın Konur sokakta açlığın 90'ıncı gününde açlığımızla açlığınızı paylaşıyoruz!"

Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça iftar programıyla ilgili şu bilgiyi verdi, “Bunu, Nuriye ile Semih istedi. Konur Sokak’a iftar sofrası kuracağız ve tüm halkımız davetli. Nuriye ile Semih dediler ki, ‘Biz açlık grevinde olabiliriz ama halkımız oruç tutuyor. Bizim yerimize bir iftar verilsin. Biz adalet açlığımızı işimize döndüğümüzde gidereceğiz ama halkımızla onların açlığını paylaşmak istiyoruz.’ İftar soframıza herkesi bekliyoruz.”

Eşi Semih Özakça ile Nuriye Gülmen’in tutuklanmasının ardından Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça ile birlikte girdikleri açlık grevinde 14 günü geride bırakan Esra Özakça kendi sağlığıyla ilgili ise şu bilgiyi verdi, “Biz de iftar sofrasında olacağız ama açlık grevinde olduğumuz için orada suyumuzu içeceğiz. Açlık grevi boyunca sürekli polis şiddetine ve gaza maruz kaldığım için 14 gündür ishalim, ateşim çıkıyor. Bu açlık grevi için iyi bir tablo değil. Ayrıca bütün gün hareket halindeyiz. Hepsi sıvı alımımı etkiliyor.”

(HABER MERKEZİ)