Faysal Sarıyıldız: Bu karara çok şaşırmadık

130 kişi 3 ay içinde Türkiye'ye dönmezse vatandaşlıktan çıkarılacak. İsmi listede geçen HDP Milletvekili Sarıyıldız, "Bu karara çok şaşırmadık" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Haklarında soruşturma yürütülen ve ülke dışında olduğu belirtilen, aralarında Fethullah Gülen, HDP Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer ile eski HDP milletvekili Özdal Üçer'in de bulunduğu 130 isim 3 ay içinde Türkiye'ye dönmezlerse vatandaşlıktan çıkarılacağı açıklandı.

'ERDOĞAN SIYRILMAK İÇİN BU KARARI VERDİ'

Geri dönmemesi durumunda vatandaşlıktan çıkarılacağı açıklanan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Artı Gerçek'e konuştu. “Vatandaşlıktan çıkarılma kararının hukukla ilgisi yoktur. Erdoğanın korku ve paranoyalarıyla ilgisi vardır" diyen Sarıyıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: "Artık kendi ülkesinin semalarında savaş uçakları eşliğinde seyahat yapabilen, selam verdiği askerlerin silahı toplanan, korkuyla yaşayan bir Erdoğan vardır. Bu karara çok şaşırmadık. Zaten bir müdettir bu uygulamalar vardı. Kürdistan kentleri yıkıldı, Kürt halkının direnen çocukları toplu halde yakıldı. Büyük savaş suçları işlendi. Bunca suçun talimatını veren Erdoğan, olası bir savaş suçu yargılaması tehlikesinden sıyrılmak amacıyla bu talimatı vermiştir.

130 isim vatandaşlıktan çıkarılacak130 isim vatandaşlıktan çıkarılacak

Çünkü partim tarafından görevlendirilerek yurtdışına geldiğim günden bu yana, AKP’nin suç sicilini teşhir etmeye çalıştım... Çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye'ye dönüp dönmemeye partimle karar vereceğiz. Şu an o koşullar mevcut değil. Çünkü çalışmalarımızı engellemek için hakkımda tutuklama kararı çıkarılmış. Siyasi bir karar olan vatandaşlıktan çıkarılma kararı, ülkeye dönüp dönmememi tek başıma belirlemeyecektir...”

3 ay içinde dönmeyen vatandaşlıktan çıkarılacak3 ay içinde dönmeyen vatandaşlıktan çıkarılacak

'Vatandaşlıktan atmak iadeyi zorlaştırır''Vatandaşlıktan atmak iadeyi zorlaştırır'