'Büyüknohutçu cinayetindeki para iddiası araştırılıyor'

Ali Ulvi Büyüknohutçu ve Aysin Büyüknohutçu'nun öldürülmesiyle ilgili soruşturma hakkında, başsavcılık açıklama yaptı. Şüphelinin ifadesinde önce para aldığını söylediği, daha sonra bu ifadeden vazgeçtiğini aktaran başsavcılık, her ihtimalin araştırıldığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı, Antalya'nın Finike ilçesinde öldürülen Ali Ulvi Büyüknohutçu ve Aysin Büyüknohutçu çifti cinayetiyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Şüphelinin para karşılığı cinayeti işlediğine yönelik önceki beyanları nedeniyle olayda, bu anlamda bir etken olup olmadığının tespiti için her türlü çalışma Finike Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından hassasiyetle yürütülmektedir" denildi.

Finike'de taş ocaklarına karşı verdiği mücadeleyle tanınan ve 9 Mayıs Salı günü Kızılcık Yaylası'ndaki dağ evlerinde öldürülen Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu çifti cinayetiyle ilgili Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı açıklama yapıldı.

'KAMUOYUNUN ÇEVRE HASSASİYETİ BAŞSAVCILIĞIMIZ TARAFINDAN DA PAYLAŞILIYOR'

Cinayetle ilgili haberlerin "Çevreci çift cinayeti" başlığı ile yayınlandığını aktaran başsavcılık, "Bu bölgede faaliyet gösteren bir kısım mermer ocağının kapatılması yönündeki çabaları nedeniyle, söz konusu mermer ocağını işleten kişiler tarafından para karşılığı tutulan şüphelinin öldürmüş olabileceği manasını taşıyan haberler yayınlandığı görülmüştür. Öncelikle kamuoyunda yer alan olayın çevre sağlığı hassasiyeti ile ilgili kısmının Başsavcılığımızca da aynı şekilde paylaşıldığının bilinmesi önem arz etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Çevreci çiftin kızı: Onların izinden gideceğimÇevreci çiftin kızı: Onların izinden gideceğim

Açıklamada olayla ilgili ise şu ifadeler yer aldı:

PARA KARŞILIĞI CİNAYET İDDİALARI

"Yakalanan şüpheli A.Y. sıcağı sıcağına alınan jandarma beyanı ve yer gösterme işlemi sırasında olayı tek başına gerçekleştirdiğini bildirmiş, savcılık ifadesinde ise, mermer ocaklarında çalışan bir takım kişiler tarafından olayı gerçekleştirmek için kendisine para vaat edildiğini belirtmiştir. Şüpheli A.Y. 11/05/2017 tarihinde tutuklanarak cezaevine konulmuştur. Bu şüphelinin eşi F.Y.'nin de suçun gerçekleşmesinde iştiraki olabileceği düşüncesi nedeniyle, bu şüpheli de 18/05/2017 tarihinde tutuklanarak cezaevine konulmuştur.

Şüpheli A.Y., Finike Cumhuriyet Başsavcılığı'nda vermiş olduğu 01/06/2017 tarihli ifadesinde ise olayı tamamen kendi iradesi ile gerçekleştirdiğini, cezasında indirim alabilir düşüncesiyle, para karşılığı olayı gerçekleştirdiğine yönelik beyanlarda bulunduğunu ifade etmiştir. Öncelikle, olay her yönü ile Finike Cumhuriyet Başsavcılığımızca değerlendirmeye alınmaktadır. Şüphelinin para karşılığı cinayeti işlediğine yönelik önceki beyanları nedeniyle olayda, bu anlamda bir etken olup olmadığının tespiti için her türlü çalışma Finike Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından hassasiyetle yürütülmektedir, yürütülmeye devam edilecektir." (ANTALYA/DHA)

Cinayetin ardından çevreciler buluşuyorCinayetin ardından çevreciler buluşuyor