Arınç’ın damadı tutuklandı

'FETÖ' soruşturması kapsamında gözaltına alınan Yeter, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. Yeter hakkında tutuklama kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter 'FETÖ' soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Ankara'daki evinde gözaltına alınan Ekrem Yeter, savcılığa sevk edildi. Yeter savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle sorgu hakimliğine gönderildi. Yeter'in, tutuklanmasına karar verildi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapan Yeter, daha önce KHK ile kamu görevinden alınmıştı. Ekrem Yeter, Bülent Arınç'ın kızı Ayşegül Arınç ile evli.

Damadının 'FETÖ' soruşturmasından gözaltına alınmasının ardından Arınç, Hürriyet'e konuştu. Arınç "Bir süreç var. İnşallah en kısa sürede bir haber alacağız. Damadımıza her bakımdan güveniyoruz. Kesinlikle bir ilişkisi olmadığına inanıyoruz. Kendisini sevinçle bekliyoruz" dedi.

GÖKÇEK: ONLAR PARALELCİ 

Melih Gökçek Gökçek, Arınç’ın kızı Ayşenur ve damadı Ekrem Yeter için “Fanatik paralelcidir” demiş, Yeter de, “Vatana millete ve insanlığa hizmet edenlere alkış tutmaksa evet biz sonuna kadar paraleliz. Paralelden kastın devlete ve millete kumpas kurmak, ihanet etmek, rant peşinde koşmak, yalancılık, dalkavukluk, sinsilik, arkadan kuyu kazmak, belden aşağı vurmak ise biz onu bilmeyiz” cevabını vermişti.

Arınç ise Gökçek için “Ankara’yı parsel parsel cemaate sattı” açıklaması yapmış, darbe girişimi sonrasında ise, “Ne kadar da ahmak bir insanmışsın, herkes söylüyordu, sen itiraz ediyordun' diyebilir. Silahlı terör örgütünün Fethullahçı olması o gece ortaya çıkan bir olaydır. Ben o gece öğrenmiş olabilirim, sayın Cumhurbaşkanımız da o gece öğrendi” demişti.