SDG: 'El Mansura'yı IŞİD'den aldık'

ABD'nin desteklediği Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Rakka'nın batısındaki el Mansura beldesini IŞİD'den aldığı bildirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Reuters haber ajansına konuşan SDG'ye yakın bir güvenlik kaynağı "Suriye Demokratik Güçleri üç gündür el Mansura'ya saldırıyordu. Bugün beldeye iki cepheden girdiler ve IŞİD'den kurtardılar" dedi.

Londra merkezli muhalif Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de, el Mansura'nın Rakka'nın batısındaki en büyük belde olduğunu ifade etti ve bölge çevresinde IŞİD'in direnmeye devam ettiğini söyledi.

Kürt Suriye Demokratik Güçleri'nin omurgasını, ABD'nin silah temin ettiği Halk Savunma Birlikleri YPG oluşturuyor. Suriye Demokratik Güçleri son aylarda Rakka'nın merkezine doğru ilerliyor. Rakka'daki siviller de kentten ayrılıyor.

İBRAHİM KALIN'DAN 'GÜVENLİ KORİDOR' AÇIKLAMASI

Diğer yandan, IŞİD'in Rakka'dan Palmira'ya hareket etmesi için YPG'nin IŞİD'le anlaşarak güvenli koridor açtığı iddialarını hafta içinde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov doğrularken, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın ise bu iddiaların MİT tarafından takip edildiğini söyledi.

NTV'ye konuşan Kalın, "Bu yönde emareler var. Bu yeni bir şey değil. Daha önce de yapıldı. Biz hep bunu söylüyoruz, terör örgütleri işlerine geldiğinde birbirlerini destekliyor. Bunlar oyun içinde oyuna dönüşüyor" dedi. (BBC Türkçe)