Sözcü çalışanlarının tutukluluğuna itiraz edildi

Sözcü çalışanlarının tutuklanmasına itiraz edildi. Kararın delillere dayanmadığı savunuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Sözcü gazetesinin muhabiri Gökmen Ulu ve gazetenin internet sitesinin müdürü Mediha Olgun'un tutuklanmasına itiraz edildi.

Sözcü gazetesinin avukatları Celal Ülgen ve İsmail Yılmaz, 26 sayfalık dilekçe ile üst mahkemeye itirazda bulundu.

'KARAR VARSAYIMLARA DAYANIYOR'

İtiraz dilekçesinde "Gazeteci müvekkilimiz hakkında Cumhurbaşkanı'na suikast yapmaya teşebbüsten tutuklama kararı verilmesi bir takım varsayımlara ve faraziyelere dayanmaktadır. Somut hiçbir kanıt yoktur. Müvekkillerimiz ile alçak suikast timi lideri menfez paşa bir tutulmaktadır. Böyle absürt ve mantık dışı bir suçlama ile iki gazetecinin tutuklanması hukuki açıdan doğru değildir" denildi.

İthamın geniş tutularak tutuklanmanın hedeflendiğini savunan avukatlar, darbeci askerlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı yeri, haber yapılmadan önce öğrendikleri belirtildi.

'TUTUKLULUĞA İLİŞKİN ŞARTLAR OLUŞMADI'

Tutuklama kararında sebep-sonuç ilişkisinin kurulamadığını öne sürülen dilekçede, "Tutukluluğa ilişkin şartların oluşmadığı ve delil olarak ileri sürülen tüm verilerin afaki ve zorlama bilgiler olduğu, sebep sonuç ilişkisinin kurulamadığı ortadadır. Tutuklamanın kaldırılması ile bihakkın ya da tutuklamanın alternatif tedbirleri uygulanmak suretiyle salıverilmesine karar verilmesini saygılarımızla arz ederiz" ifadeleri kullandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ile çalışanlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan muhabir Gökmen Ulu ve gazetenin internet sitesinin müdürü Mediha Olgun 27 Mayıs'ta 8'nci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanmış, gazetenin mali işler müdürü Yonca Yücekaleli serbest bırakılmıştı. (İSTANBUL/DHA)