İletişim Fakültesi'nde öğrencilere saldırı

Cebeci kampüsündeki İletişim Fakültesi'nde bir grup öğrencilere saldırdı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA -  Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde (Mülkiye) dün yaşanan saldırının ardından bugün de İletişim Fakültesi hedef alındı.

Bir grup, Cebeci kampüsündeki İletişim Fakültesi'nde öğrencilere saldırdı.

Yaklaşık bir saat süren satırlı, palalı, taşlı, sopalı saldırıya özel güvenlik görevlileri sadece izledi. Öğrencilerin, “Neden müdahale etmiyorsunuz?” sorusuna özel güvenlik görevlileri, “Biz canımızı sokakta bulmadık” yanıtını verirken olaylar başladıktan bir saat sonra polis kampüse girdi.

Sağcı grup kaçarken okulun içine sığınan solcu öğrencileri polis plastik mermi ve biber gazı kullanarak okuldan çıkardı ve 3 kişi yaralanırken, 20'ye yakın kişinin de gözaltına alındığı belirtildi.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’ndeki olaylar dün başlamıştı. Şırnak’ta düşen ve 13 askerin hayatını kaybettiği helikopter kazasının ardından dün Mülkiye’de, sağ görüşlü öğrencilerin bayrak asmak istemesi ve KHK ile ihraç edilen hocaların odalarının kapısına asılan afişleri yırtması üzerine başladığı öne sürülen olaylara polis müdahale etmişti.

Aynı grup bugün de tekbir getirerek ve sloganlar atarak İletişim Fakültesi’ndeki solcu öğrencilerle karşı karşıya geldi. (DUVAR)