Diyarbakır Barosu, Fırat Anlı'yı ziyaret etti

Diyarbakır Barosu, Elazığ F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı'yı ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen ve yönetim kurulu üyeleri Ahmet Dağ, Serhat Eren, Cihan Ülsen ve Muhammed Neşet Girasun, Elazığ F tipi Cezaevi'nde tutuklu olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı ve Diyarbakır Barosu üyesi Fırat Anlı'yı ziyaret etti.

Özmen ve yönetim kurulu üyeleri daha sonra Elazığ Adliyesi'nde cezaevi savcısıyla görüştü. Savcıyla yapılan görüşme hakkında Duvar'a bilgi veren Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Muhammed Neşet Girasun, kamuoyuna da yansıyan cezaevinde avukat görüşmelerinin kamera ile kayıt altına alınması, tutuklu ve hükümlülerinin yakınları ile yaptıkları ziyaretlerin kısıtlanması, mesai saatleri dışında avukatların tutuklularla görüşmelerine izin verilmemesi gibi hak ihlallerinin giderilmesi için savcı ile görüşme gerçekleştirdik" dedi.

'ELAZIĞ CEZAEVİ'NDE HAK İHLALLERİ YAŞANIYOR'

Girasun, kamuoyuna yansıyan bilgileri Fırat Anlı'dan edindiklerini de aktardı. İhlallerin keyfi olduğunu belirten Girasun, "Örneğin bütün cezaevlerinde açık görüş ayda bir kez yapılırken, Elazığ Cezaevi'nde 2 ayda bir yapılıyor. Bu uygulama yasal değil, keyfidir. Bu nedenle Diyarbakır Barosu olarak Elazığ Cezaevi'nde yaşanan hak ihlallerinin takipçisi olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Girasun, Fırat Anlı'nın sağlığıyla ilgili soruyu da, "Fırat Bey'in herhangi bir sağlık sorunu yok" şeklinde yanıtladı. (DUVAR)