Sezgin Tanrıkulu: Ne oldukları belli olmayan kripto savcılar var

TBMM'de konuşan CHP'li Sezgin Tanrıkulu, milletvekillerinin konuşmaları hakkında dava açılamayacağını söyledi. Buna rağmen kendisi için fezleke hazırlandığını hatırlatan Tanrıkulu, bazı savcıların "durumdan vazife çıkardığını" belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, hakkında "örgüt üyeliği" iddiasıyla fezleke hazırlandığını söyledi. Fezlekenin Meclis'e gönderildiğini aktaran Tanrıkulu, "Ne oldukları belli olmayan kripto savcılar var ve o savcılarla… 25 yıl avukatlık yaptım, örgüt üyesi olamadım ama 5 yıldır CHP milletvekiliyim, bir başsavcıvekili hakkımda örgüt üyeliğinden fezleke düzenledi" diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Ali Şeker "İfade Özgürlüğünün Eksiksiz Sağlanmasına Bağlamında Bazı Yasalarda Kanun Teklifi" verdi. TBMM Genel Kurulu'nda teklif görüşülürken konuşan Tanrıkulu, "Birçok gazeteci hapiste, birçok akademisyen işsiz kaldı ve hapiste yani herhangi bir biçimde ifade özgürlüğünü siyasetçi olarak da ortaya koymak mümkün değil" dedi.

'BURADAKİ SÖZLERİMİZ İÇİN SORUŞTURMA AÇILAMAZ'

Hakkında "örgüt üyeliği" iddiasıyla hazırlanan fezlekenin Meclis'e gönderildiğini kaydeden Tanrıkulu, şu şekilde konuştu:

"Yasama dokunulmazlığı var, yasama sorumsuzluğu var. Bu ayrımı bilmeyen veya bilerek davranmayan savcılar, yargıçlar var. Bu çatı altında söylediğimiz sözler dokunulmazlık değil, sorumsuzluktur. Bu bağlamda, dava açılamaz, soruşturma yapılamaz. Maalesef durumdan vazife çıkartan, ne oldukları belli olmayan kripto savcılar var ve o savcılarla, bugün ben, 25 yıl Diyarbakır'da avukatlık yaptım, Diyarbakır Barosu'nun başkanlığını yaptım, İnsan Hakları Derneği'nin yöneticiliğini yaptım, İnsan Hakları Vakfı'nın yöneticiliğini yaptım, Uluslararası Af Örgütü'nün kurucusuyum, Türkiye'de örgüt üyesi olamadım ama 5 yıldır CHP milletvekiliyim, Diyarbakır'da bir cumhuriyet başsavcıvekili hakkımda örgüt üyeliğinden fezleke düzenleyerek Meclis'e gönderdi ve bu sizin döneminizde oldu."

'HEPİMİZ OTOSANSÜR YAŞIYORUZ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a getirilen siyaset yasağının Meclis tarafından kaldırıldığı hatırlatan Tanrıkulu, "Ama şimdi milletvekillerinin söz haklarının, ifade özgürlüklerinin kısıtlandığı bir dönemde yaşıyoruz. Hepimiz otosansür yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)