Savcıya göre '6 yaşında çocuk evlenebilir' sözüne 'sapıklık' demek suç

“6 yaşındaki çocuklarla evlenilebilir" diyen Nurettin Yıldız, bu sözleri 'sapıklık' olarak nitelendirilen Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcı 'hakaret' suçlamasıyla iddianame hazırladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Savcılık, Sosyal Doku Vakfı Başkanı Yıldız'ın “6 yaşındaki çocuklarla evlenilebilir" sözlerinin 'sapıklık' olarak nitelendirilmesini suç saydı.

Odatv'nin haberine göre Nurettin Yıldız'ın yaptığı suç duyurusunu işleme koyan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ramazan Öksüz, Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu hakkında “hakaret” suçlamasıyla iddianame hazırladı.

'6 YAŞINDAKİ ÇOCUK EVLENEBİLİR DEMEK DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ'

Savcı Öksüz iddianamesinde şu ifadelere yer verdi: “‘6 yaşında çocukla enlenebilir’ başlıklı videoda kayıtlı konuşma metni ile ilgili olarak, Kocaeli Baro Başkanlığı’nın da şikayeti ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 2015/20414 nolu soruşturmada Nurettin Yıldız hakkında soruşturma yağıldığı, sonuç olarak söz konusu beyanların T.C. Anayasa 25. ve 26. maddelerinde düzenlenen düşünce ve kanaat özgürlüğü, düşünceyi açıklama, yayma kapsamında kaldığı gerekçesiyle 17.03.2015 tarihli kovuşturmaya yer yoktur kararı verildiği dosya kapsamında mevcut karar örneğinden anlaşılmıştır.”

Savcı, Terkoğlu'nun hakaret suçundan hapis cezasına çarptırılmasını istedi.