Kadınlar Besime Konca'nın tutuklanmasını kınadı

HDP'li vekil Besime Konca'nın tutuklanmasına tepki: Kadın siyasetçiler serbest bırakılsın.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Diyarbakır Kadın Meclisi basın toplantısı düzenleyerek, HDP Siirt Milletvekili Besime Konca'nın BatmanHavaalanı'nda gözaltına alındıktan sonra tutuklanmasını kınadı.

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Gülsen Özer'in de katıldığı toplantıda, Konca'nın ilk kez 13 Aralık'ta gözaltına alındığı hatırlatılarak, şöyle denildi:

"HDP Kadın Meclisi sözcümüz, Siirt milletvekilimiz Besime Konca bir kez daha gözaltına alındı. 13 Aralık’ta gözaltına alınan Besime Konca aynı gün ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Savcılığın itirazı üzerine aynı mahkeme 4-5 saat içinde karar değiştirerek bu kez tutuklama kararı çıkarttı. Beş ay cezaevinde kalan Besime Konca’yı mahkeme, savcının da talebi üzerine, dördüncü duruşmada, 3 Mayıs tarihinde tahliye etti. Bu kez de itiraz Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan geldi. Mahkemenin bu itirazı da reddetmesi üzerine itiraz bir üst mahkemeye taşındı ve tekrar tutuklanmak üzere yakalama kararı çıkartıldı. Bu süreçte TBMM’de grup toplantısına, HDP Kadın Meclisi ve Parti Meclisi toplantılarına ve rutin çalışmalara katılan Besime Konca’nın, 31 Mayıs’ta Batman’da yapılacak duruşmaya katılmak üzere gittiği Batman Havaalanı’nda üçüncü kez gözaltına alınmasını kabul etmiyoruz. Besime Konca’yı tutuklamak için gösterilen bu siyasi kararlılık, yargı sisteminin talimatlarla işlediğini bir kez daha kanıtlamıştır."

ssss

'KADIN SİYASETÇİLER SERBEST BIRAKILSIN'

Açıklamada, kadın mücadelesinin tasfiye edilmek istendiği vurgulandı. Figen Yüksekdağ başta olmak üzere HDP'li kadın vekillerin, belediye başkanlarının ve parti çalışanlarının serbest bırakılması istendi. Açıklamada, "Onların davalarını, mücadele alanlarına çevireceğiz. Kadının siyasetine, siyasetin kadınlarına sahip çıkacağız" denildi.

HDP Van Kadın Meclisi de basın toplantısı düzenleyerek Besime Konca'nın tutuklanmasını kınadı.