'Alman derin devleti evetçilere baskı yapıyor'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "İncirlik’i Alman parlamenterlere açmamız şu anda mümkün değildir" dedi. Çavuşoğlu, Almanya'da derin devletin referandumda 'evet' diyenlere sistematik baskı uyguladığını da iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Alman milletvekillerinin İncirlik'teki Almanya askerlerini ziyaret etme talebine ilişkin açıklama yaptı. Çavuşoğlu, Almanya'nın "Türkiye aleyhine ne varsa desteklediğini" iddia ederek şu anda İncirlik'in Alman parlamenterlerin ziyaretine açılmasının mümkün olmadığını söyledi. Çavuşoğlu, Almanya'da 'evet'çilere sistematik baskı uygulandığını da iddia etti.

Gabon Dışişleri Bakanı ile düzenlediği basın toplantısında Çavuşoğlu'na İncirlik'teki Alman askerlerini ziyaret etmek isteyen Alman parlamenterlere izin verilip verilmeyeceği soruldu.

'İNCİRLİK BENİM ÜSSÜM'

"Almanya'nın Türkiye'ye bakışında sıkıntılar var, Almanya'nın Türkiye aleyhine ne varsa desteklediğini görüyoruz" diyen Çavuşoğlu, pazartesi günü Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in de Türkiye'ye geleceğini ve iki ülke arasındaki sıkıntılı konuları görüşeceklerini ifade etti. Çavuşoğlu, şöyle dedi:

"Almanya'nın Türkiye'ye bakış açısında olumsuzluklar var. Biz bunu sık sık söylüyoruz. Türkiye aleyhine ne varsa Almanya'nın desteklediğini görüyoruz. Sayın Merkel ile Brüksel'deki görüşmesinde Cumhurbaşkanımız tek tek hepsini sıraladı. AB'nin FETÖ'ye verdiği destek en son biliyorsunuz mülteci statüsü de verdiler. PKK'nın Almanya içindeki faaliyetleri. Özellikle evet diyenlere karşı sistematik bir baskı var. Derin devletin baskısı var. İçinde istihbarat, polis de var. Tüm bunları Cumhurbaşkanımız söyledi. Şimdi efendim biz İncirliğe gelmek istiyoruz. Sayın Merkel'e son derece net söyledik, Almanya şunu anlamalı, 'Ben Türkiye'ye karşı istediğimi yapacağım, yine de Türkiye'den istediğimi alacağım.' Böyle bir şey yok. Bu şartlarda bizim İncirlik'i Alman Parlamenterlere açmamız şu anda mümkün değil. İlerde olumlu adım atarlar değerlendiririz. Konya'ya heyet gelebilir. Orası NATO Üssüdür, ama İncirlik benim Üssüm, tasarruf da bana aittir." (HABER MERKEZİ)