Abdülkadir Özkan: Darbeye destek verdiği bilinen bazı isimler serbest bırakıldı

Başbakanlık Başdanışmanı Abdülkadir Özkan, FETÖ soruşturmalarına, AK Parti tabanından eleştiriler geldiğini söyledi. Darbeye destek veren bazı isimlerin serbest bırakıldığını belirten Özkan, "Gizli bir elin, bu süreci hükümetin aleyhine çevirmeye çalıştığı şüphesini arttıyor" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakanlık Başdanışmanı Abdülkadir Özkan, FETÖ soruşturmalarına yönelik eleştirileri değerlendirdi. Özkan, "Darbeye bizzat destek verdiği bilinen örgüt mensubu bazı isimler sorgusuz sualsiz serbest bırakılırken örgütle dolaylı irtibatı olduğu iddia edilen kişilere yönelik operasyonların hız kazandı" dedi.

Başbakanlık Başdanışmanı Abdülkadir Özkan, Milat gazetesinden Adil Gülmez'e konuştu. FETÖ soruşturmaları hakkındaki eleştirilere değinen Özkan, AK Parti tabanı ve partiye yakın çevrelerden de eleştiriler geldiğini belirtti.

"FETÖ ile mücadele sağlıklı devam ediyor mu?" sorusu üzerine Abdülkadir Özkan, şunları söyledi:

"Bu soru, son günlerde sıklıkla soruluyor. FETÖ ile yürütülen mücadelenin akamete uğratıldığına yönelik ciddi eleştiriler var. Kamu vicdanını yaralayan gelişmeler, bu iddiaların yüksek sesle dillendirilmesine de zemin hazırlıyor maalesef. İtirazların AK Parti'ye yakın çevrelerden ve parti tabanından geliyor olması, eleştirilerin dikkate alınmasını zorunlu kılıyor. Hukuki sürecin işletildiği bir dönemde, kimi yargı mensuplarının aldıkları sorunlu kararların hükümeti zan altında bırakması, bunun siyasete fatura edilmesi sıradan bir sorun olarak görülemez. Darbeye bizzat destek verdiği bilinen örgüt mensubu bazı isimler sorgusuz sualsiz serbest bırakılırken örgütle dolaylı irtibatı olduğu iddia edilen kişilere yönelik operasyonların hız kazanması; gizli bir elin, bu süreci hükümetin aleyhine çevirmeye çalıştığı şüphesini arttırıyor. Örgütün tarihsel serüvenini ve faaliyetlerini yakından inceleyenler, devam eden süreçte kripto örgüt mensuplarının dahli olmasından şüpheleniyor."