HDP milletvekili Besime Konca tutuklandı

Hakkında yakalama kararı bulunan HDP milletvekili Besime Konca gözaltına alındı. Konca, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili Besime Konca, Batman'da gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Konca tutuklandı.

HDP Siirt Milletvekili ve Kadın Meclisi Sözcüsü Besime Konca, Batman Havalimanı'nda gözaltına alındı. 13 Aralık 2016'da tutuklanan Konca, 3 Mayıs'ta tahliye edildi. Batman 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararına Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından itiraz edildi. İtirazı değerlendiren Batman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, 8 Mayıs'da Konca hakkında tutuklanmaya yönelik yakalama kararı çıkardı.

Bugün gözaltına alındıktan sonra Batman Adliyesi'ne sevk edilen Konca, mahkemeler arasındaki uyuşmazlığın giderilmesi süresince 5 saat adliyede bekletildi. Batman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklama kararının tebliğ edilen Konca, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tutuklama kararının ardından kısa bir açıklama yapan Besime Konca, "Mahkemeler bir birlerine paslaya paslaya, 5 saat sonra nihayetinde 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi beni hem üyelikten, hem propagandadan tutuklama kararı verdi. Beni 5 aydır yargılayan mahkeme, üyelikten beraat vermişti. Propagandadan da ceza verilmesi için mütalaasını okumuştu. Sil baştan, bu mahkeme tekrar bu hukuksuzluğa, bu utanca imza atmış oldu" dedi.

Konca hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" iddialarıyla 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

'YARGI SİSTEMİ TALİMATLARLA İŞLİYOR'

Konca'nın gözaltına alınmasına ardından açıklanma yapan HDP Kadın Meclisi, Konca'nın gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Konca'nın davanın duruşmasına katılmak üzere Batman'a gittiği belirtilen açıklamada, "Besime Konca’yı tutuklamak için gösterilen bu siyasi kararlılık, yargı sisteminin talimatlarla işlediğini bir kez daha kanıtlamıştır. Besime Konca hemen serbest bırakılmalıdır" denildi. (HABER MERKEZİ)