Danimarkalı heyete Sur engeli

Aralarında parlamenterlerin de olduğu Danimarkalı bir heyet, Suriçi'nde inceleme yapmak istedi. Polis, heyette yer alanların pasaportuna el koydu.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde acil kamulaştırma kararıyla boşaltılan evlerin yıkımı devam ediyor. Danimarkalı bir yıkım hakkında bilgi almak ve Suriçi'nde yaşayanlarla dayanışmak amacıyla Alipaşa Mahallesi'ne gelen geldi. Polis, aralarında parlamenterlerin de olduğu heyetin pasaportuna el koydu. Yıkımın devam ettiği Alipaşa Mahallesi'nde yaklaşık 2 saat bekletilen heyetin pasaportları daha sonra iade edildi.

Pasaportlarına el konuşan heyette yer alanların isimleri şöyle: Christian Juhl, Ninna Hedeager Olsen, Flemming Gundersen, Pelle Andersen-Harild ve Asbjørn Bang.

İKİ MAHALLEDE SU VE ELEKTRİK KESİK

Acil kamulaştırma kararıyla boşaltılmak istenen Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde , daha önce boşaltılan evler belediye ekiplerinin de desteğiyle yıkılmaya başlandı. Aynı mahallelerde oturan ve evlerini terk etmeyen yurttaşların ise günlerdir elektrik ve suları kesildi. Evlerinde yaşamaya devam eden insanlar Ramazan ayına elektriksiz ve susuz girdi. Özellikle suyun kesik olması nedeniyle mahallede yaşayan insanların çeşitli hastalıklara yakalayabileceği belirtiliyor. (DUVAR)