KESK: Nuriye ve Semih çıkacak yine direnecek

KESK İzmir Şubeler Platformu Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın serbest bırakılması için eylem yaptı. Eylemde açlık grevi sırasında oluşacak olumsuz bir durumda hükümetin sorumlu olacağı vurgulandı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - KESK İzmir Şubeler Platformu çıkarılan KHK'larla ihraç ve açığa almalara karşı yaptığı eylemini sürdürüyor. Bu hafta yapılan eylemde açlık grevi yapılan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın tutuklanması protesto edildi. Belediye-İş Sendikasına bağlı işçiler de eyleme destek verdi.

Basın açıklamasını KESK Dönem Sözcüsü BES Şube Başkanı Mustafa Güven okudu. Nuriye ve Semih’in açlık grevleri sürerken tutuklanmalarıyla ölüm ablukasına alındıklarını ifade eden Güven sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün açlık grevinin 81. Gününde arkadaşlarımızın sağlıklarından endişe ediyoruz. Nuriye ve Semih derhal serbest bırakılmalıdır. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlıklarına yönelik gelişecek tüm olumsuzluklardan ve risklerden AKP ve onun yargısı sorumlu olacaktır.

Tüm bunlar göstermektedir ki AKP OHAL’i emekçilere, demokratlara, barış isteyenlere karşı uzatmıştır. OHAL hukuksuzluğuyla halkın malları Varlık Fonuna devredilmekte, emekçilerin hakları gasp edilmek istenmekte ardı sıra KHK'lerle ülkede bir tek parti diktatörlüğü inşaa edilmektedir.

Bu yüzden on binlerce kamu emekçisini yargısız infazlarla işten atanların, Nuriye ve Semih’in kendi özgür iradeleriyle başlattıkları direnişten korkmaları bizi şaşırtmamaktadır. Hükümetin en küçük özgürlüklere dahi tahammülü kalmamıştır. Tüm sokakları tutsanız da da her yeri cezaevine dönüştürseniz de işçiler yine greve çıkacak, Nuriye ve Semihler yine direnecek, Tekel direnişleri, Gezi direnişlerinin yeniden filizlenmesine engel olamayacaksınız"