MİT'e göre 'FETÖ' yapılanmasının şeması

Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu'na 36 sayfalık rapor gönderdi. Raporda 15 Temmuz Darbe Girişimi gecesinde MİT'te yaşananlar yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'na gönderdiği 36 sayfalık rapor açıklandı. sundu. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın imzasını raporda, "Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde istihbarat toplanamadığı için darbe girişiminin tarihi konusunda net bir bilgiye ulaşılamadığı" iddiasında bulunuldu.

Raporda şu bilgiler yer aldı:

MİT'E YÖNELİK İLK SALDIRI SAAT 22.38

MİT'e yönelik ilk saldırının saat 22.38'de Kobra ve Skorsky helikopterleri ile 15 Temmuz Gecesi saat 22.38'de başladı. 15 – 16. 07. 2016 tarihinde teşkilat personeli, darbeciler tarafından hedef alınan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Başbakanlık Çankaya Köşkü ve Cumhurbaşkanı'nın İstanbul Kısıtladaki konutu ve çalışma ofisinin bulunduğu Huber Köşkü'nün emniyete alınması destek sağlandığı ve hava uçaklarının iniş, indirme yapılmasının engellendiği aktarıldı.

YURTDIŞI BİRİMLERİ DE TALİMATLANDIRILDI

Kalkışma sonrasında MİT yurtdışı birimlerini de FETÖ/PDY yapılanmasının kaçma teşebbüsleri, konsolosluklar bünyesindeki temasları, dış bağlantılı stratejeileri, finans kaynakları, bağlantılı oldukları Uluslar arası kuruluşlar gibi kurum ve kuruluşlarla örgütün tüm faaliyet ve girişimleirne ilişkin bilgi toplamaları konusunda talimatlandırılmıştır. Müsteşarlığımızdaki teyakkuz durumu ülke çapındaki demokrasi nöbetlerinin sona erdiği 10.08.2016'ya kadar devam etmiştir.

BAŞBAKANDAN ONAY ALINDI

Nitekim darbeci unsurlar tarafından kullanılan savaş uçaklarının Gölbaşı'ndaki Emniyet Genel Müdürlüğü/Havacılık Daire Başkanlığı, Özel Hareket Daire Başkanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı TURKSAT tesislerini hedef alması üzerine, ilgili teşkilat personeline “Hava savunma unsuru içeren yeni silah kombinasyonu ile sahada bulunması/görev yapması” talimatı verilmiştir. Ayrıca MİT Müsteşarı tarafından karadan havaya etkili hava savunma sistemlerinin kullanılması amacıyla Sn. Başbakan'dan onay alınmış ve Ankara hava sahasının tüm uçuşlara kapatılması talep edilmiştir.

'TÜRKİYE 5 BÖLGEYE AYRILDI'

36 sayfalık MİT Raporu’nda ayrıca FETÖ/PDY’nin yurt içi ve yurt dışı yapılanmasına ilişkin belgeler yer aldı. FETÖ/PDY’nin yurt içi yapılanmaya ilişkin yer alan fotoğrafta, Türkiye’yi 5 bölgeye ayırdıkları ve İstanbul, İzmir, Ankara, Gaziantep ve Erzurum’un bölgelerdeki sorumlu iller olması dikkat çekti.

Raporda örgütün legal ve illegal yapıları ile MİT, yargı, TSK, eğitim, medya, finans gibi alanlardaki örgütlenme de yer aldı. MİT'e göre 'FETÖ' yapılanmasının şeması şöyle:mit raporu 736 414

'FETÖ PDY'nin 2016 yılı itibarıyla yurtiçi bölge teşkilatlanması:

yurttiçi 1

'FETÖ/PDY'NİN 15 TEMMUZ ÖNCESİ KUZEY AMERİKA SORUMLULARI: 

amerika

'FETÖ/PDY'NİN 15 TEMMUZ ÖNCESİ GÜNEY AMERİKA SORUMLULARI

[Başlıksız]

'FETÖ/PDY'NİN 15 TEMMUZ ÖNCESİ AVRUPA SORUMLULARI:

AVRUPA SORUMLULARı