Soylu'ya, Gülmen ve Özakça'nın sicil kaydıyla yanıt

Tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın avukatı Selçuk Kozağaçlı, "terör örgütü üyeleri" iddiasına cevap verdi. Gülmen ve Özakça'nın adli sicil kayıtlarını paylaşan Kozağaçlı, "Müvekkillerimiz hakkındaki kesinleşmiş beraat kararları ve adli sicil kayıtları ile bakan iddialarına cevap vermeye bizi zorlamak devlet açısından utanç vericidir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avukat Selçuk Kozağaçlı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça hakkındaki "terör örgütü üyeleri" açıklamasına yanıt verdi. Kozağaçlı, Gülmen ve Özakça'nın adli sicil kayıtlarını paylaştı.

İşe geri dönme talebiyle açlık grevi yaparken tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın avukatı Selçuk Kozağaçlı, Twitter hesabından açıklama yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun suçlamalarına değinen Kozağaçlı, "Hukuk devletlerinde kişilerin yargısal geçmişleri adli sicil kaydıyla takip edilir, bakan iddialarıyla değil." diyerek, Gülmen ve Özakça'nın adli sicil kayıtlarını paylaştı.

Süleyman Soylu: Gülmen ve Özakça'nın DHKP-C'li olduğunu söylemedinizSüleyman Soylu: Gülmen ve Özakça'nın DHKP-C'li olduğunu söylemediniz

Kozağaçlı, Bakan Soylu'nun bahsettiği, 2012'deki suçlamadan ise Nuriye Gülmen'in beraat ettiğini belirtti. Kozağaçlı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Müvekkillerimiz hakkındaki kesinleşmiş beraat kararları ve adli sicil kayıtları ile bakan iddialarına cevap vermeye bizi zorlamak devlet açısından utanç vericidir. Takipsizlik kararlarını bir başka devlet mi vermiş? Bu nasıl bir iddiadır? Yargının olmadığının farkındayız ama hiç değilse durumu İçişleri ve Dışişleri bakanından daha hukuksal görünümle idare etmeye çalışacak bir yargı bürokratı yok mudur?" (HABER MERKEZİ)