Gülmen ve Özakça için 'acil' çağrı

Af Örgütü Gülmen ve Özakça için 'acil' kampanya başlattı: Koşulsuz serbest bırakılsınlar.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası Af Örgütü, açlık grevlerinin 75. gününde gözaltına alınan ve tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın hızla ve koşulsuz serbest bırakılmasını talep eden uluslararası bir acil eylem imza kampanyası başlattı.

Tutuklandıktan sonra Ankara’daki Sincan Cezaevi'ne gönderilen Gülmen ve Özakça’nın barışçıl protesto haklarını kullandığını vurgulayan Uluslararası Af Örgütü, Türk yetkilileri ifade özgürlüğü haklarına saygı göstermeye çağırdı.

İŞKENCE ENDİŞESİ

Uluslararası Af Örgütü ayrıca Gülmen ve Özakça’nın kendi rızalarının dışında zorla beslenmelerinden, işkence ile kötü muameleye maruz kalmalarından endişe duyduğunu belirterek, rızaları olması durumunda bağımsız doktorlar tarafından sağlanacak ve tıbbi etik ilkelerin yerine getirildiği sağlık hizmetlerine de erişebilmelerini talep etti.

İnternet üzerinden başlatılan uluslararası kampanyada olabildiğince çok imzaya ulaşılması hedefleniyor. Kampanyaya şu linkten destek olunabiliyor.

İHRAÇLER İÇİN RAPOR HAZIRLANDI

Uluslararası Af Örgütü bu hafta kamu çalışanlarının kanun hükmünde kararnamelerle ihraç edilmelerini mercek altına alan bir rapor da yayınladı. İhraçların keyfi ve herhangi bir inandırıcı bireysel kanıt sunulmadan yapıldığı belirtilen raporda, bu durumdan etkilenen kamu çalışanlarına etkili bir itiraz yolu sunulması için çağrıda bulunuluyor. (HABER MERKEZİ)