Kemal Gün açlık grevine son verdi

Kemal Gün'ün oğlu Murat Gün'ü, Tunceli'de defnetme talebi kabul edildi. Taahhütnamenin imzalanmasının sonrasında Gün, açlık grevine son verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oğlunun cenazesini alabilmek için 90 gündür açlık grevi yapan Kemal Gün'ün talebi kabul edildi. Murat Gün, Hozat'ta toprağa verilecek. Konuyla ilgili taahhütnamenin imzalanmasının ardından Kemal Gün, açlık grevine son verdi.

Kemal Gün'ün oğlu Murat Gün'ün cenazesini almak için, kayyım ve Tunceli Valisi Osman Kaymak tarafından Tunceli Belediyesi'ne çağrıldı. Görüşmeye giden Gün’ün kızı Beyhan Gün ve avukat Engin Gökoğlu'na cenazenin Tunceli'de toprağa verilmemesi şartıyla verileceği söylendi. Aksi takdirde Murat Gün'ün kimsesizler mezarlığına defnedileceğini belirtti. Kemal Gün ise oğlunun Tunceli'de defnedilmesini istedi.

Kemal Gün'ün açlık grevi nedeniyle sağlık durumunun kötüleştiğini söyleyen Tunceli Baro Başkanı Barış Yıldırım, Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen, CHP İl Başkanı Ali Rıza Günder, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Yusuf Cengiz'den oluşan heyet, sorunun çözümü için Tunceli Valisi Osman Kaymak ve Başsavcı Behçet İşlek ile görüştü.

Görüşme sonunda cenazenin Kemal Gün'e verilmesi ve Hozat Mezarlığı'nda defnedilmesi kararlaştırıldı.

kemal-gun-taahhutname .

TAAHHÜTNAME İMZALATILDI

Karar üzerine Vali Kaymak tarafından belediyeye çağrılan Kemal Gün'e, cenazenin "müessif olaya neden olmayacağı" koşuluyla verileceği belirtilerek taahhütname imzalatıldı. Belediye Başkan Vekili, Kemal Gün ve avukatı Engin Gökoğlu'nun da imzaladığı taahhütnamede şu ifadeler yer aldı:

"İstanbul Adli Tıp Kurumunca incelenen ve kime ait olduğu tespit edilemeyen kemik parçalarının tarafıma verilmesi durumunda, teslim aldığım tabutlanarak kefenlenmiş kemik parçalarını Tunceli ili Hozat İlçesi mezarlığına herhangi bir müessif olaya sebebiyet vermeden, bekletmeden defnedeceğimi ve defnettiğime dair bilgi ve belgeleri Tunceli Valilik Makamına arz edeceğimi imzamla taahhüt ederim."

Taahhütnamenin imzalanmasını arından Kemal Gün, 90 gündür sürdürdüğü açlık grevine son verdi.

NE OLMUŞTU?

7 Kasım 2016’da, Tunceli’nin Çet Deresi’ne hava harekatı düzenlendi. Harekatta Kemal Gün’ün oğlu Murat Gün de hayatını kaybetti.

Oğlunun cenazesini alabilmek için yaptığı başvurulardan sonuç alamayan 70 yaşındaki Kemal Gün, 24 Şubat 2017’de Seyit Rıza Parkı’nda açlık grevine başladı. “Kamu yerini işgal ettiği” gerekçesiyle Gün’e, açlık grevi yaptığı her gün için 227 lira para cezası kesildi. Gün’e verilen cezaları miktarı 18 bin lirayı geçti. (TUNCELİ/DHA)