'Rojvan'ın anne ve babasıyla fotoğrafı yok'

5 aylık oğlu Rojvan ile birlikte 5 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen 31 yaşındaki Leyla Eleftoz Baran'ın şimdi de eşi Ahmet Baran tutuklandı. “Geçenlerde eski fotoğraflarımıza bakarken oğlum ve eşimle birlikte bir fotoğraf bile çektiremediğimizi fark ettim" diyor Leyla Eleftoz...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Leyla Eleftoz Baran, Diyarbakır'da 2014 yılında severek Ahmet Baran ile evlendi. 2 yıl sonra Baran çiftinin Rojvan adında bir bebekleri dünyaya geldi. Rojvan daha 5 aylıkken annesi ile birlikte cezaevi ile tanıştı. Anne Baran'ın tutuklanmasının sebebi ise Leyla Eleftoz Baran’ın adının yazılı olduğu bir kağıdın Kızıltepe’de polis tarafından öldürülen bir şahsın üzerinde bulunmasıydı. Baran, oğluyla birlikte cezaevindeyken eşi Ahmet ise hem oğlunun hem de eşinin yolunu gözlüyor...

Anne Baran ve 5 aylık bebeği Rojvan Çiya geçtiğimiz 13 Aralık 2016'da tahliye edildi. Anne ve oğul tahliye edildikten 5 ay sonra bu sefer 'Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' iddiasıyla Ahmet Baran, tutuklanarak Diyarbakır D Tipi Cezaevi'ne gönderildi...

Rojvan bebek özgürlüğe kavuştuRojvan bebek özgürlüğe kavuştu

'EŞİM VE OĞLUMLA BİRLİKTE FOTOĞRAFIMIZ YOK'

“Bütün bunları yaşamak için Kürt olmak yeter de artar. Bıraksınlar biz de hayatımızı toparlayalım” diyor Leyla Eleftoz Baran. Anne Baran, yaşananları şöyle anlatıyor: “Geçenlerde eski fotoğraflarımıza bakarken oğlum ve eşimle birlikte bir fotoğraf bile çektiremediğimizi fark ettim. Birlikte oturup sohbet edeceğimiz, birlikte gülebileceğimiz bir anımız bile olmadı. Bebeğimi dünyaya getirdim. Eşimle birlikte oturup sevinemedik. Tek isteğim eşimin bir an önce serbest bırakılması, çocuğum ve eşimle birlikte mutlu bir hayat yaşamak.”

5 aylık Rojvan bebek annesiyle cezaevinde5 aylık Rojvan bebek annesiyle cezaevinde

'GÖRDÜĞÜ HER FOTOĞRAFA BABA DİYOR'

Baran, eşinin bir ihbar üzerine iki sefer gözaltına alındığını söylüyor. Son olarak 3 gün gözaltında kaldıktan sonra serbest bırakılan Ahmet Baran bu sefer yargılandığı eski bir dosyadan dolayı 1 yıl 8 aylık cezası onaylanarak cezaevine gönderiliyor. Baran, bu duruma en çok üzülenin bebeği olduğunu söylüyor ve ekliyor:

“Oğlumla cezaevinden çıktıktan sonra babasına daha yeni alışmıştı. Cezaevindeyken oğluma babasının fotoğraflarını gösteriyordum. Oğlum şimdi de gördüğü her fotoğrafa baba diyor. Oğlum daha yeni yürümeye başladı. Evin bütün odalarını gezerek babasını arıyor. Eşim tutuklanmadan önce oğlumla birlikte her sabah saat 08.00'de uyanırdı. Şimdi de sabah 8'de uyanıp babasını arıyor. Babasını göremeyince de tekrar uyuyor. Oğlumu şu an babasının görüşüne bile götüremiyorum. Çünkü babasından ayrılmak istemiyor. Yeni doğan bir bebeğin gözlerini böyle bir ortamda dünyaya açması gelecekte ne tür sıkıntılar çekeceğinin bir göstergesi.”

5 aylık bebek iddianame bekliyor5 aylık bebek iddianame bekliyor

'HAYATIMIZI TAM DÜZENE KOYDUK DERKEN...'

Kendileri gibi aynı durumu yaşayan birçok insanın olduğunu söyleyen Baran; “Hayatımızı tam da düzene koyduk derken, gelip hayatımızı darmadağın ediyorlar” derken şunları anlatıyor:

“Cezaevine eşimi görmeye gittiğimde, cezaevi kapısında çocuklarıyla birlikte eşini, babasını bekleyen onlarca kadın var. Bu haliyle burası yaşanılabilecek bir yer değil artık. Bizim yaptığımız hiçbir şey yok. Buralarda yaşamamıza izin vermiyorlar. Çok şey istemiyorum eşimi bıraksınlar, artık mutlu bir yaşam sürdürelim.”