Hulusi Akar, Dişli'yi neden tutuklatmadı?

Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz, 15 Temmuz darbe girişiminin ertesi günü Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'la aynı helikopterle Çankaya Köşkü'ne gelen Mehmet Dişli'nin neden hemen tutuklanmadığını ve saatlerce kriz merkezinde görev yapmaya devam ettiğini sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili açılan 'Genelkurmay Karargâhı çatı davası’ dün başladı. 221 sanıklı davada eski tümgeneral Mehmet Dişli de sanıklar arasında.

Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz, darbe girişimine ilişkin yanıt bekleyen "General Dişli’nin sırrı" başlığıyla bugün köşesine taşıdı.

Yazının, özeti şöyle:

Bu davanın önemli sanıklarından biri de darbe girişimi sırasında tümgeneral rütbesiyle Genelkurmay’da görevli olan Mehmet Dişli.

Dişli’nin, Genelkurmay Başkanı’na önce zorla darbe bildirisi imzalatmak istediğini, sonra da “tutuklayarak” Akıncı Üssü’ne götüren ekibe liderlik ettiğini biliyoruz.

Darbe girişimi başarısızlığa uğrayıp, Genelkurmay Başkanı kurtarıldığında da aynı helikoptere binerek Köşk’teki Başbakanlığa geldiğini, akşam saatlerinde tutuklanana kadar burada “kriz merkezinde” görev yaptığını da biliyoruz.

Bilmediğimiz konu, Genelkurmay Başkanı’nın, Köşk bahçesine iner inmez neden Dişli’yi tutuklatmadığı.

Ve darbenin merkezinde yer alan bir generalin kriz merkezinde görev yapmasına neden izin verdiği.

....General Dişli’nin sırrı neydi?