Yüzde 100 zamlı yaz okulu: Bir ders 550 TL olur mu?

Hasan Kalyoncu Üniversitesi yaz okulu ücretlerine zam yaptı. Hukuk Fakültesi'nde okuyan bir öğrenci geçen yıl yaz okulunda 250 TL öderken, bu yıl 550 TL ödemek zorunda kalacak...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gaziantep'teki Vakıf Üniversitesi olan, Hasan Kalyoncu Üniversitesi bu seneki yaz okulunda verilecek ders ücretlerine kredi başına yüzde 100'den daha fazla zam yaptı. Üniversite öğrencileri yaz okulu ücretlerinin fazla olduğu gerekçesiyle üniversite yönetimine dilekçe yazdı. 250 kişinin imzasının bulunduğu dilekçeye karşılık olarak üniversite yönetimi, indirimin mümkün olmadığını söyledi.

Öğrenciler geçen sene kredi başına verdikleri 250 TL'nin bu sene 550 TL olmasına tepki gösteriyor. Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde okuyan bir öğrenci ise,"Üniversite yönetimi yapılan her şeyin bizim faydamıza olacağına söylüyor. Bir öğrenci bu yıl yaz okulunda 4 kredi alacaksa 2 bin 200 TL'yi nasıl ödesin?" diyerek yapılan zamların geri çekilmesini istedi.

DİLEKÇEDEN SONRA '50 TL' DAHA ZAM

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde yaz okulu için yapılan zamlardan en fazla Hukuk Fakültesi ve Eğitim Fakültesi öğrencileri nasibini aldı. Geçen yıl yaz okulunda ders alan bir öğrenci 250 TL öderken bu sene yapılan zamlarla birlikte 550 TL ödeyecek. Üniversitede okuyan bir öğrenci zamların final sınavlarına denk getirilmesiyle motivasyon düşüklüğü yaşadıklarını söyleyerek, şunları söyledi: "Bu zamların final zamanı yapılması bizim motivasyonumuzu düşürerek başarısız olmamıza neden olacak. Böylece yaz okulunda daha fazla kredi almak zorunda kalacağız. Geçen sene yine buna benzer zamlarla karşılaştık. Ama geçen seneki zamlar bu kadar fazla değildi. Geçen yıl yapılan zamlara tepki gösterince indirim yaptılar. Bu sene örneğin, bir Hukuk Fakültesi öğrencisinden yaz okulu için her kredi başına 550 TL alınacak. En kötü ihtimalle bir öğrenci 2 kredilik bir ders bile alırsa bu öğrenci bin 100 TL para ödemek zorunda kalacak. Biz de buna tepki göstererek dilekçe yazdık. Dilekçe yazmadan önce bir kredi ücreti 500 TL'ydi. Dilekçeye verilen cevaptan sonra 1 kredi ücretinin 550 TL olduğunu öğrendik. Ya da Hukuk Fakültesi için 15 olan yaz okulu kredi hakkını da 12 krediye çekmişler. Bu da geçen yıl mezun olabilecek birçok öğrenciye dönem uzattıracak. Bu da haliyle daha fazla para demek.”

YAZ OKULU HATIRLATMASI: ZORUNDA DEĞİLSİNİZ...

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, 250 öğrencinin yapılan zamların geri çekilmesi için verdiği dilekçelere cevap olarak, indirimin mümkün olmadığını söyleyerek, öğrencilere yaz okulunun zorunlu olmadığını hatırlattı:“Üniversitemiz artık yıl ve yaz öğretimi ders saati ücreti, yıllık öğrenim ücretinin ders kredi sayısına bölünmesi ve mütevelli heyet tarafından belirlenmekte ve indirim yapılması mümkün görülmemektedir. Yaz öğretimi Üniversite Senatasonun takdirinde olup öğrencilerin mağdur olmaması için desteklenen bir program olup öğrencilerin normal eğitim- öğretim sırasında yaz öğretimine devam etmek zorunda olmadığınızı...”

. .

Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğrencileri yapılan zamlara, Twitterdan açtıkları #hkuogrencinesesver etiketiyle tepki gösteriyor.