Diyanet'te görevden alma: Özafşar gitti

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar görevinden alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Özafşar'ın görevinden alınması ve Danıştay'a dört yeni üye atanmasına dair kararlar Resmi Gazete'de yer aldı. Başbakan Yardımcılığı'na ait kararda, Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı görevini yürütmek üzere görevlendirilen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar'ın bu görevinden alınmasının uygun görüldüğü belirtildi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Özafşar'ın üçlü kararnameyle görevinden alındığı belirtildi. Başbakan Yardımcılığı'na ait kararda, Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı görevini yürütmek üzere görevlendirilen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar'ın bu görevinden alınmasının, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 38. ve 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'un 10. maddeleri gereğince uygun görüldüğü belirtildi.

MEHMET EMİN ÖZAFŞAR KİMDİR?

1963’te Bolu’nun Gerede İlçesinde doğdu. İlköğrenimini Ankara’da İhsan Sungu İlkokulu'nda tamamladı. 1982 yılında Ankara İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. Aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığı emrinde imam-hatip olarak görev aldı. Üniversite eğitimine başlayınca bu görevinden ayrıldı. 1987 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. 2004’te gerçekleştirilen III. Din Şûrası’na üye olarak katıldı. 2005-2007 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nde müfredat çalışmalarında görev aldı. 2004-2007 yıllarında Türkiye Diyanet Vakfı Yayın Kurulu Sekreterliği görevini yürüttü. Kuruluşundan itibaren İslâmiyât dergisi yayın kurulu üyeliği yaptı; 2006’dan bu yana aynı derginin Genel Yayın Yönetmenliği'ni yürüttü. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Fakülte Kurulu ve Yönetim Kurulu üyelikleri yaptı. Hâlen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi olarak lisans, yüksek lisans ve doktora dersleri veriyor. Basılmış altı yayını ile yurt içi ve yurt dışı bilimsel dergilerde yayımlanan pek çok makalesi bulunan Özafşar, 2007’de Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı görevine atanmıştı.