Cami inşaatında iş güvenliği olmadan çalışıyorlar

Adana'da camii inşaatında işçiler yerden metrelerce yükseklikte güvenlik önlemi olmaksızın çalıştı. İşçilerde en temel koruyucu önlem bulunmaması dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana'da inşaatı süren Nuri Çomu Camisi'nin kubbesi için demir döşeyen işçiler güvenlik önlemi alınmadan çalışmaya başladı. Merkez Seyhan İlçesi Gürselpaşa Mahallesi'nde yapılan caminin metrelerce yükseklikteki kubbesinde çalışan işçiler gün boyu koruyucu malzemeleri kullanmadan çalıştı.

Türkiye'nin iş cinayetleri ortalamasında Avrupa'da ilk sırada yer almasının açıklamasının ardından işçiler 'iş güvenliği' alınmadan ve iş yeri denetlemesi olmadan çalışmaya devam ediyor. Adana'da camii inşaatında çalışan işçiler onlarca iş cinayeti yaşanmasına rağmen kaza anında en az hasar atlatılmasına fayda sağlayan baret, emniyet kemeri, eldiven gibi koruyucu malzemeleri kullanmadan çalıştı. İş Sağlığı ve Güvenliği' yasasında yer alan iş yerlerinin denetlenmesine maddesine rağmen işçilerin bu şekilde çalıştırılmasına henüz soruşturma başlatılmadı.

Türkiye’de ise yılda 240 bin 'iş kazası' meydana geliyor. Sadece 2016 yılında 1.970 kişi iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. (DHA)