BTS 10 Ekim'i unutmadı

BTS Genel Kurulu Ankara'da yapıldı. Sendika, 10 Ekim'de hayatını kaybedenleri unutmadı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) 8. Olağan Genel Kurulu bugün Ankara'da toplandı.

Genel Kurul'da 10 Ekim Katliamında hayatını kaybedenler unutulmadı. Katliamda hayatını kaybeden 101 kişiden 13'ü BTS üyesiydi. Katliamın en küçük kurbanı Veysel Atılgan ve BTS üyesi babası İbrahim Atılgan barış mitingi sırasında yaşamını yitirmişti.

Çalışma arkadaşları ve aileler hayatını kaybedenlerle ilgili anıları anlattığı sırada Genel Kurul salonunda duygu dolu anlar yaşandı. Katliamda hayatını kaybeden Ali Kitapçı'nın eşi Emel Kitapçı, “10 Ekim katliamını anlatmak bu Genel Kurul'a sığdırabileceğimiz bir şey değil. Söylenecek çok söz var ama dile getirilmesi çok güç şeyler. Ali'yi 1997'de tanıdım. Aradan geçen yirmi yıl. O yirmi yılın bütününden daha fazla özlüyorum” dedi. Daha sonra hayatını kaybedenlerin yakınlarına BTS adına andaç verildi.

'BUGÜN BEN BURADA OLMAMALIYDIM'

Katliamın tanığı ve 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun katliamda eşi Uygar Çoşgun'u kaybetti. Sendikanın avukatlığını yapan Uygar Çoşgun'un ardından eşi Mehtap Sakinci Çoşgun bu görevi üstlendiğini belirterek şunları söyledi: “Bugün ben burada olmamalıydım. Bugün burada olması gereken kişi Uygar'dı. BTS'nin 10 Ekim 2014 tarihinde genel vekaletname verdiği avukat Uygar Coşgun olmalıydı. Burada arka sıralarda oturmalıydı, delegelerle sohbet etmeliydi. Ama biz bugün buradayız başka bir şekilde. Bu normal bir ölüm değildi. Biz ölümlerden ölüm beğendiğimiz bir ülkede 10 Ekim'de korkunç bir şey yaşadık. Bizim ailelerimiz, çocuklarımız, eşlerimiz, kardeşlerimiz katledildiler.”