Yüksel Caddesi'nde annelere gözaltı

Gülmen ve Özakça'nın açlık grevinin 71'inci gününde Yüksel Caddesi'ndeki nöbeti devralan annelere polis saldırdı. 9 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve Veli Saçılık’ın anneleri başta olmak üzere Yüksel Caddesi’ndeki nöbeti devralan annelere polisten gözaltı... Semih Özakça'nın annesi Sultan Özakça’nın da aralarında olduğu dokuz kişi gözaltına alındı.

Sendika.Org'un haberine göre “İşimi geri istiyorum” diyerek KHK’lere karşı açlık grevine başlayan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın eylemlerinin 71’inci gününde nöbeti anneleri devraldı. Polis, eylem alanını boş bırakmayan annelere, ısınmak için yakılan ateş nedeniyle müdahale etti. Sıkılan biber gazı nedeniyle rahatsızlananlar oldu. Dokuz kişi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça da bulunuyor.

Sultan Özakça gözaltı aracından oğluna "Nuriye ve oğlumu çok seviyorum, Oğlum bugün rahatça uyu tek isteğim o benim'' mesajı verdi.

Nöbet alanında Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve Veli Saçılık’ın annelerinin yanısıra TAYAD’lı anneler de vardı. (HABER MERKEZİ)