CHP'li vekillerden Sözcü operasyonuna tepki

Sözcü gazetesine yönelik gözaltı kararlarına CHP'li milletvekilleri Barış Yarkadaş, Veli Ağbaba, Aykut Erdoğdu, Mahmut Tanal ve Eren Erdem'den tepki geldi. Vekillerin attığı tweetlerde hakkında gözaltı kararı alınan muhabir Gökmen Ulu'nun 15 Temmuz gecesi Erdoğan'ın sokağa çıkma çağrısını ilk aktaran isim olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sözcü gazetesine yönelik bugün başlatılan FETÖ soruşturmasına CHP'li milletvekillerinden tepki geldi. Gazeteci kökenli milletvekili Barış Yarkadaş, gazeteye yönelik suçlamalar için 'uyduruk bile denemez' dedi. Eren Erdem ise, gazetenin 15 Temmuz günü gazetede yayınlanan haberle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otelin 'deşifre' edildiği suçlamasına karşılık haberi yapan gazetenin Marmaris muhabiri Gökmen Ulu'nun aynı gece yine Erdoğan'ın 'sokağa çıkın' çağrısını haber yapan ilk gazeteci olduğunu söyledi.

Öte yandan Basın Konseyi de Sözcü gazetesine düzenlenen operasyona tepki gösterdi ’19 Mayıs’ın seçilmesini anlamış değiliz’ dedi.

Basın Konseyi Sözcü gazetesindeki operasyonla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: “19 Mayıs’ın yıldönümünü kutlamak için Basın Konseyi Yüksek Kurul üyeleri olarak geldiğimiz Samsun’da, Sözcü gazetesine yönelik operasyonu şaşkınlıkla öğrendik. Gazetecilere yönelik yeni bir baskı örneği ile karşı karşıya kaldığımız anlaşılıyor. Hatta 10 aydır süren bir soruşturmada harekete geçmek için 19 Mayıs’ın seçilmesini de anlamış değiliz. Savcılar, isimleri ve adresleri belli gazetecileri normal günlerde ifadeye çağırabilir, her türlü soruyu yöneltebilir"

CHP'li vekillerin Twitter hesaplarından yaptıkları açıklamalar şöyle:

Sözcü gazetesine yönelik operasyon başlatıldıSözcü gazetesine yönelik operasyon başlatıldı