'Açlık grevinin sonuçlarının vebali sizin boynunuzadır'

Açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek için, İzmir'de basın açıklaması yapıldı. Hükümeti, Gülmen ve Özakça'nın taleplerini kabul etmeye çağıran Coşkun Üsterci, "Açlık grevinin yol açacağı tüm ağır sonuçların vebali sizin boynunuzadır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - KHK ile ihraç edilen ve 72 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için, İzmir’de Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yapıldı.

İnsan Hakları Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği, Halkların Köprüsü Derneği, Özgürlükçü Hukukçular Platformu ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) adına ortak basın açıklamasını TİHV İzmir Şubesi’nden Coşkun Üsterci yaptı.

Bir hafta önce hak savunucusu kurumlar ve kişiler olarak yine burada toplandıklarını hatırlatan Üsterci, Gülmen ve Özakça’nın işe geri döneme talebinin gerçekleşmesi çağrısında bulundu.

'BIRAKIN BU VURDUMDUYMAZLIĞI'

Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın, açlık grevinin 72'nci, eylemlerinin ise 192'nci gününde olduğunu ifade eden Üsterci, şunları söyledi:

"Artık yeter! Bırakın bu vurdumduymazlığı. Güç ve otoritenizi bu iki kamu emekçisinin yaşamı üzerinden tesis etmeyin. İnsan hakları hukukuna dayalı uluslararası toplumun sahip olduğu norm ve değerlere göre en temel ve kutsal hak, yaşam hakkıdır. Devletler/hükümetler her koşulda bu hakkı mutlak olarak korumakla yükümlüdürler. Bu nedenle bir kez daha yineliyoruz: Bu iki kamu emekçisinin eylemi, hukuka ve insan haklarına aykırı bir şekilde çıkardığınız KHK’lar ile onları işsizliğe ve açlığa mahkûm ettiğiniz için size yöneliktir. Dolayısıyla sürmekte olan açlık grevinin yol açacağı tüm ağır sonuçların vebali sizin boynunuzadır."

'SİZİN İÇİN DE SEVİNDİK, VİCDANINIZI DİNLEDİNİZ'

Çoşkun Üsterci, oğlunun kemiklerinin verilmesi için Tunceli Seyit Rıza Parkı'nda açlık grevi yapan Kemal Gün’ün talebinin, gecikmeli de olsa kabul edilmesine sevindiklerini belirtti.

Üsterci, "Elbette bu sevincimiz öncelikle kalıcı bir sakatlık ya da ölüm olmadığı içindir. Ancak, inanın sizin için de sevindik. Bir nebze de olsa vicdanlarınızın sesini dinlemenin onurunu yaşadınız diye…" diye konuştu.

"Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz", " Susma haykır OHAL'e hayır", "Semih, Nuriye yalnız değildir" sloganlarının atıldığı açıklama alkışlı protesto ile sona erdi. (DUVAR)