Kutlu Doğum Haftası'nın adı değişti

Diyanet İşler Başkanı Mehmet Görmez, 'Kutlu Doğum Haftası'nın 'FETÖ'yle irtibatlandırılmasına tepki göstererek, bundan sonra 'Siret Haftası' olarak kutlanacağını söyledi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fethullah Gülen cemaatinin ortaya attığı bir etkinlik olduğu gerekçesiyle 'Kutlu Doğum Haftası' kutlamasının kaldırılması talebi Diyanet'ten döndü. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez "28 yıldır devletin desteği ve bütün toplum kesimlerinin katılımıyla bilgilenme ve bilinçlenme şöleni haline gelmiş Kutlu Doğum Haftası'nın asrın fitnesi FETÖ ile irtibatlandırılması başta Diyanet ve ilahiyat  camiası olmak üzere milletimizi derinden yaralamıştır" dedi. 'Akıl, vicdan ve izan dışı' olarak adlandırdığı söz konusu iddianın aynı zamanda tarihi gerçeklere de aykırı olduğunu savunan Görmez, "İdrak edilen Mevlit Kandilinin bir alternatifi değildir. Kutlu Doğum bir Siret Haftası'na dönüştürülerek bundan sonra da 14-20 Nisan'da icrasına devam edilmelidir" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Kutlu Doğum Haftası", "Hicri Takvim Birliği", "İmsak ve Yatsı Vakitlerinin Tespiti" ile "Ramazanda Yayınlanan Dini İçerikli Programlar"ın ele alındığı "Din İşleri Yüksek Kurulu Genişletilmiş İstişare Heyeti"nin kararlarını açıkladı.

'ÖTEKİLEŞTİRİŞİ HER TÜRLÜ İSTİSMARDAN UZAK DURULMALI'

İbadet vakitleri ve Ramazan'da yayınlanan dini içerikli programlara ilişkin de Görmez şu uyarılarda bulundu: "İbadet vakitleri konusunda meydana getirilmeye çalışılan tereddütlere itibar edilmemelidir. Ramazan'da yayınlanan dini içerikli programlar milletimizi inançtan ibadete, ahlaktan sosyal hayata, ilimden kültür ve medeniyete kadar hemen her alanda bilgilendirme ve bilinçlendirme için çok önemli bir fırsat sunmaktadır. Programlarda, İslam'ın temel kaynaklarına dayalı sahih dini bilgi esas alınmalı. Hurafelerden ayrıştırıcı ve ötekileştirici her türlü istismardan uzak durulmalıdır."

SİRET NE DEMEK

Türk Dil Kurumu'na göre siret "Bir kahramanın ya da kavmin efsanesi" anlamına geliyor.

(DHA)