Zekai Aksakallı'nın mahkemede dinlenmesi talebi reddedildi

Darbe girişimi sırasında Ömer Halisdemir'in yaşamını yitirmesiyle ilgili davada, Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın mahkemede ifade vermesi talep edildi. Mahkeme, sanık avukatlarının talebini reddetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, astsubay Ömer Halisdemir'in, hayatını kaybetmesiyle ilgili davaya devam edildi. 18 sanığının tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme heyeti, Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın mahkemede dinlenilmesi talebini reddetti.

15 Temmuz gecesi, Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in vurularak yaşamını yitirmesiyle ilgili 18 sanığın yargılandığı davada tanıkların dinlendi. Ankara 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında Ömer Halisdemir'in nabzını kontrol eden sağlıkçı astsubay Kamil Aksoy ifade verdi.

'HALİSDEMİR YERDE YATARKEN NABZI ATIYORDU'

Özel Kuvvetler Komutanlığı'na geldiğinde bir kişinin yerde yattığını söyleyen Aksoy, yaşananları şöyle anlattı:

"Yerde bir kişi yatıyordu. Ben hemen ona yöneldim. Bir kişi 'Ona değil, içeride' dedi. İçeriye yöneldiğim zamanda başka biri 'Girmeyin' dedi. Bana 'Yerdekine bak sen' denildi. Tekrardan ona yöneldim ve çok zayıf olsa da nabzı vardı. Bunun üzerine ambulanstan malzemeleri istedim. Benim gördüğüm bir tane yara vardı, o da sol alt karnındaydı. Yaralıya bakarken uzun boylu bir kişi bana 'Çekil' dedi ve ardından iki el ateş etti. Vurulanın neden vurulduğunu, kim olduğunu bilmiyordum. Sonradan öğrendim kim olduğunu. Çok genç gözüküyordu, er olduğunu düşündüm. Bu arada biri içeri girdi ve geri çıktı. Ona biri 'Niye vurdun iyi çocuktu' dedi. Bir başka kişi de 'Konuştururduk' dedi"

Mahkeme Başkanı'nın "Sana göre o anda yaşıyor muydu?" sorusuna Aksoy, "Yaşadığını düşündüğüm için hafif nabız aldığımı söyledim" diye yanıt verdi.

Zekai Aksakallı: Semih Terzi'nin öldürülmesi emrini ben verdimZekai Aksakallı: Semih Terzi'nin öldürülmesi emrini ben verdim

AVUKATLAR AKSAKALLI'NIN DİNLENMESİNİ TALEP ETTİ

Tanıkların ifadelerinin tamamlanmasının ardından savcı, mütalaasını açıkladı. Mütalaa karşısında savunma yapan sanık avukatlarından bazıları, daha önce mahkemeye yazılı olarak ifade veren Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın mahkemede dinlenmesini talep etti.

'BİZİM CEZAEVİNDE OLMAMIZ FETÖ'CÜLERİ SEVİNDİRİYOR'

Mahkeme heyeti, avukatların ardından sanıklara söz verdi. Söz alan sanık astsubay Erhan Almaz, FETÖ ile mücadele ettikleri gerekçesiyle rütbe alan komutanların kendilerine kefil olduklarını ve tanık ifadelerinde de suçsuz olduklarının ortaya çıktığını belirterek, şunları söyledi:

"Astsubayın biri şehit, biri gazi, biz sanık sandalyesindeyiz. Biz neden darbeyi destekleyelim. Biz gariban aile çocuklarıyız. Biz mi general olacaktık, biz mi büyükşehir belediye başkanı olacaktık. Biz neden darbeyi destekleyelim. Bizim cezaevinde olmamız FETÖ'cüleri sevindiriyor. Bizim halen cezaevinde olmamız onların tezgahı olarak düşünüyorum"

'Halisdemir ailesi CHP'li' demek yasaklandı!'Halisdemir ailesi CHP'li' demek yasaklandı!

Sanığın bu savunması salonda bulunanlar tarafından alkışlanınca mahkeme başkanı, sanık yakınlarını salon düzeni konusunda uyardı.

Ara kararını açıklayan mahkeme, tüm sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Zekai Aksakallı'nın tekrar dinlenme talebini reddeden mahkeme, duruşmayı 13 Temmuz'a erteledi. (ANKARA/DHA)