Kazım Kızıl cezaevinden fotoğraf gönderdi

Referandum sonuçlarının ardından başlayan protestolar sırasında tutuklanan belgeselci Kazım Kızıl ve 6 arkadaşı cezaevinden fotoğraf gönderdi. Tutuklu gençler bol bol mektup istediklerini de belirttiler.

Google Haberlere Abone ol

Berkcan Zengin

DUVAR - Referandum sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan protestolarda çekim yaparken gözaltına alınan belgeselci Kazım Kızıl ve birlikte tutuklandığı 6 üniversite öğrencisi 25 gündür gözaltında tutuluyor. Aileleriyle görşen öğrenciler  genel durumlarının iyi olduğunu da belirtti.

kk2

Açık görüşte aileleri aracılığıyla dost ve arkadaşlarına  çektirdikleri fotoğrafları ulaştıran öğrenciler, mektupların yaklaşık 10-12 günde ulaştığını belirterek, bol bol mektup istedi. Kitap kabul edileceğini de belirten öğrenciler, kitapların  PTT'den iadeli taahhütlü  gönderilmesi gerektiğini de ifade etti.

Öte yandan 2 hafta önce CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel'in Menemen Cezaevine yaptığı ziyarette Kazım Kızıl'a bir bağlama ulaştırmıştı. Kazım, bugünkü görüşte ise bağlamayı içeride çalmasını bilene hediye etmek için istediğini söyledi.