İstanbul Boğazı'nda füzeli saldırı alarmı

IŞİD'in İstanbul Boğazı'ndan geçen Rus gemilerine yönelik füzeli saldırı planladığı ortaya çıktı. Sahil güvenlik botları, gemilere eşlik etmeye başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD'in İstanbul Boğazı'ndan geçen Rus gemilerine yönelik saldırı hazırlığı içinde olduğu öne sürüldü. Füze ve uzun namlulu silahlarla yapılması planlanan saldırı ihtimaline karşı Boğaz'da tedbirler en üst seviyeye çıkarıldı.

Akşam'ın haberine göre, bu istihbarat nedeniyle yapılan operasyonlarla bazı IŞİD'liler yakalanarak tutuklandı. İstanbul polisi Rus savaş gemisinin geçişi sırasında, karaya en yakın olduğu ve saldırı düzenlenebilecek 146 ayrı güvenlik noktası oluşturuldu.

Rus gemilerinin her geçişinde bu güvenlik noktaları başta olmak üzere Boğaz'da denetimler en üst seviyeye çıkartılıyor. Rus gemilerine 2 hücum bot eşlik ederken, polis helikopteri de havadan gemilere gözcülük yapıyor.

Rus Donanması’na ait 158 borda numaralı “Caesar Kunikov” savaş gemisi, dün İstanbul Boğazı’ndan geçerek Karadeniz’e açıldı. Savaş gemisinin geçişine Sahil Güvenlik botu eşlik etti. Güvertesinde askerlerin nöbet tuttukları görüldü.