'Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma' ihraçları tartıştı

Kaos GL Derneğinin düzenlediği "Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma" ihraç edilen akademisyenlerin, aktivistlerin ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşiyor. Yapılan çalıştayda ihraçların ardından öğrencilerin durumu tartışıldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Bu yıl 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma “Emeğin Queer Politikası” temasıyla yapıldı. 12-13-14 Mayıs tarihinde uluslararası konukları, aktivistleri ve akademisyenleri ağırlayan organizasyon Kaos GL Derneği tarafından düzenlendi.

Kaos GL'nin, 17 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşıtı Gün amacıyla düzenlediği buluşmada cinsellik, emek, sosyalizm, queer politikalar, çalışma hayatında cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığı konuları tartışıldı. Kanun hükmünde kararnamelerle ihraç edilen akademisyenler ve öğrencileri bir araya getiren organizasyona TÜM BEL SEN ev sahipliği yaptı. Homofobi Karşıtı Buluşma, 17 Mayıs'ta ODTÜ Vişnelik'te, Jakuzi grubunun konseri ile son bulacak.

AKADEMİSYENLER İLE ÖĞRENCİLER BULUŞTU

Homofobi Karşıtı Buluşma’da KHK’ler ile ihraç edilen akademisyenler ve ihraçlarla eğitim hakları kesintiye uğrayan öğrenciler bir araya geldi. Oturumlara katılanlarla, ihraçların ardından akademide yaşananlara ilişkin yeni bir yol haritası belirlemek üzere çalıştay düzenlendi.

Buluşmanın koordinatörü Aylime Aslı Demir çalıştaya dair notları Gazete Duvar'la paylaştı. Demir, “Öğrenciler bu süreçte birlikte çalıştıkları akademisyenlerin ayrılmasıyla deneyimlerini bu çalıştayda paylaştılar. Hocalarının ihracının ardından tezlerini bıraktıklarını ya da değiştirmek zorunda bırakıldıklarını söylediler. Danışmanları atıldığı için kalanların böyle bir moobing ortamı yaratıldığından söz ettiler” dedi.

'ETKİNLİKTEN MUTLU VE UMUTLU AYRILDIK'

Kaos GL'nin özellikle Türkiye gibi çok fazla dezavantajlı gruba sahip olan bir coğrafyada yalnızca LGBT haklarına değil birbirine bağlı diğer gruplara da odaklandığını belirten Demir, “Türkiye'de artan herhangi bir gruba baskı diğerlerinden farklı değil. Akademisyenler de son süreçte buna en çok maruz kalanlar oldu 17 mayıs bu kadar farklı grubu bir araya getirdi. Biz bu etkinlikten mutlu ve umutlu ayrıldık. Yapılacak bir sürü işle hocalarımızı ve katılımcılarımızı uğurladık” sözleriyle etkinliği değerlendirdi. (DUVAR)