'Soma'da sorumlular hesap vermeden yüreğimiz soğumayacak'

İstanbul'da sendikalar ve meslek örgütleri, Soma faciasının yıl dönümünde açıklama yaptı. DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Adil Çiftçi, "Esas sorumlular hesap vermekten kaçmaktadırlar. Sorumlular hesap vermeden, bizlerin de yüreği soğumayacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Soma'da, 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasının üçüncü yıl dönümünde, meslek odaları ve sendikalar tarafından İstanbul'da basın açıklaması yapıldı.

Beyoğlu Tünel Meydanı’nda, düzenlenen basın açıklamasında, hayatını kaybeden madenciler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. “Soma’yı unutmadık, unutturmayacağız” pankartının açıldığı açıklamada “Madencinin kaderi ölüm değildir”, “Madencinin feneri sönmeyecek” sloganları atıldı.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB adına ortak basın açıklamasını DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Adil Çiftçi yaptı. Soma'da yaşananın kaza değil cinayet olduğunu belirten Çiftçi, “İş cinayetlerini kader ve fıtrat olarak değerlendiren anlayış son bulmadan, bu ve benzeri adeta geliyorum diyen faciaları engellemek mümkün değildir" dedi.

Soma katliamının 3. yıldönümü: Mümkün olsa mayıs ayını takvimlerden çıkarsakSoma katliamının 3. yıldönümü: Mümkün olsa mayıs ayını takvimlerden çıkarsak

'ESAS SORUMLULAR HESAP VERMEKTEN KAÇIYOR'

Facianın sorumlularının hesap vermediğini söyleye Çiftçi, "Ne yazık ki, böylesine büyük bir facianın ardından, sorumluların görünen bir kısmının yargılandığı Soma Davası, bu haliyle kamuoyunu tatmin edecek bir tablo çizmemektedir” diye konuştu.

Türkiye'nin iş cinayetlerinde Avrupa'da birinci, dünyada ise üçüncü sırada yer aldığını kaydeden Adil Çiftçi, "Soma’dan bugüne değişen bir şey yok, bizlerin de öfkesi ve acısı çok taze. Çünkü esas sorumlular hesap vermekten kaçmaktadırlar. Sorumlular hesap vermeden, bizlerin de öfkesi dinmeyecek, yüreği soğumayacak. Soma’yı unutmayacağız, unutulmasına asla izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı. (İSTANBUL/DHA)