Soma'da acı ziyaret

301 madencinin hayatını kaybettiği facianın üçüncü yıldönümünde aileler mezarlıkları ziyaret etti. Aileler 'adalet' talebini yineledi. Soma Katliamı'nda ölen işçiler Ankara'da da anıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın üçüncü yıldönümünde, madencilerin mezarlarını aileler gün boyu ziyaret etti. Madende can verenlerden İlyas Yıldırım'ın eşi Şerife Yıldırım da çocukları Ramazan Yıldırım ve Ömer Yıldırım'la geldi. Şerife Yıldırım eşinden kalan maaşla geçimlerini sağladıklarını söyleyip, olayda sorumluluğu bulunanların bir an önce cezalandırılmasını istediğini ifade etti.

'TABLO DAHA DA VAHİMLEŞTİ'

Öte yandan Soma Katliamı'nda ölen işçiler için pek çok yerde eylem düzenlendi. Evrensel'de yer alan habere göre, Ankara'da emek ve meslek örgütleri Soma katliamının 3. yıl dönümde Olgunlar Sokak'taki Madenci Anıtı'nda andı. Anmada konuşan DİSK Ankara İl Temsilcisi Tayfun Görgülü, Soma'dan sonra iş cinayetlerinin artarak devam ettiğini ifade ederek, “İş cinayetlerinde ülkemiz dünyada 3. sırada, AKP'nin iktidara gelmesiyle beraber tablo daha vahim ve vahşi bir hal aldı” dedi.

'BÜTÜN SORUMLULAR YOK!'

Görgülü, Türkiye'de var olan sistemin işverenlerin çıkarı üzerine kurulduğuna dikkat çekerek, “Yasalar, işçilerin sendikal haklarını engellenmesi, kiralık işçilik, esnek çalışma, artan çalışma saatler ve en son göz dikilen kıdem tazminatlarıyla güvencesiz çalışma sonu katliamlara varmıştır” dedi.

Soma katliamın davasında da bütün sorumluların yargılanmadığının altını çizen Görgülü,  “TKİ, MİGEM, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Enerji Bakanlığı ve hükümet tüm bu yaşananlardan sorumludur ve hesap vermelidir” diye ekledi. Görgülü'nün ardında söz alan Soma katliamı davası avukatlarından Sercan Aran davanın süreci hakkında bilgi vererek, “Dosyada tek bir kamu görevlisi yok. Tüm sorumlular dosyaya eklenip ceza alıncaya kadar davanın peşini bırakmayacağız” dedi. Davanın geldiği son aşamada sanıkların sorumluluğu üstlerinden atmaya çalıştığını ifade eden Aran, “Sanıklar madende yaşananı FETÖ'nün sabotajı olarak göstermeye ve bahane uydurmaya çalıştı. Alp Gürkan bu konuda bir dava açtı. Savcı ise bu davayı gerekçe göstererek 3 duruşmadır mütalaasını vermiyor. Alp Gürkan ve 4 sanık dosyaya dahil edilince sanıklar mahkeme heyeti ve mağdur ailelerini tehdit etmeye başladı” diye belirtti.

Soma katliamının 3. yıldönümü: Mümkün olsa mayıs ayını takvimlerden çıkarsakSoma katliamının 3. yıldönümü: Mümkün olsa mayıs ayını takvimlerden çıkarsak

Somalı ailelere şartlı 'adalet' mitingiSomalı ailelere şartlı 'adalet' mitingi

Etiketler maden facia soma ailer