'Siyasi figüre istismar suçlaması yapılamadı'

Beş buçuk yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismar davasında beraat kararı verildi. Kız çocuğunun eniştesinin de istismarına uğradığına ilişkin suç duyurusunun ise enişte 'iktidara mensup siyasi bir figür' olduğu gerekçesiyle davaya dönüşemediği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cinsel istismara uğrayan beş buçuk yaşındaki kız çocuğunun davasında, Yargıtay beraat kararı verdi. Kız çocuğu, 16 yaşındaki teyze oğlu tarafından cinsel istismara uğradığını annesine anlatınca, aile karakola başvurmuş ve dava açılmıştı. İlk duruşmada tutuklanan ve 12 yıl ceza alan istismarcı çocuk, 10 ay sonra zorla alıkoyma söz konusu olmadığı ve delil yetersizliği gerekçesiyle beraat ettirildi.

Davayı Hürriyet'teki köşesine taşıyan Ayşe Arman'ın anlatımına göre, kız çocuğu 16 yaşındaki sanığın babası olan eniştesinin de istismarına uğradığını ifade edince, enişte hakkında suç duyurusu yapılmasına rağmen, 'iktidara mensup siyasi bir figür' olduğu için kendisine dava açılamadı.

Arman Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Canan Güllü’den dinlediği vakayı anlatırken çocuğun durumunu "Bu arada, 5.5 yaşındaki kız, üniversite hastanesinde rehabilite ediliyor. Daha sonra tedaviye ilaçla devam ediliyor. Kız çocuğun yaşadığı travma çok ağır tahmin edeceğiniz gibi..." sözleriyle ifade etti ve davanın takipçisi olacağını yazdı.